Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Yleisurheilun Ruotsi-ottelu Tampereella 2016

Yleisurheilun Ruotsi-ottelu Tampereella 2016

 

Yleisurheilun Suomi­ - Ruotsi-maaottelu kilpaillaan Tampereella vuonna 2016. Se on ensimmäinen kerta, kun perinteikäs maaottelu järjestetään Suomessa muualla kuin Helsingissä. Suomen Urheiluliiton hallitus myönsi kilpailun Tampereelle perjantaisessa kokouksessaan Helsingissä.

- Olympiastadionin vuosina 2016 - 2019 toteutettava perusparannushanke tarjosi mahdollisuuden viedä maaottelu ensi kertaa maakuntaan. Maaottelun tunnelma on nyt mahdollista kokea Ratinan stadionilla, SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi sanoo.

Vuoden 2017 maaottelu kilpaillaan Ruotsissa, mutta maaottelun maakuntamatka jatkuu kesällä 2018.

- Vuoden 2018 maaottelun järjestäjä päätetään kesän 2016 kilpailun jälkeen. Näin siksi, että nyt on mahdoton sanoa, mitä mahdollisia muita kansainvälisiä kilpailuja Suomessa järjestetään 2018 Vielä ei tiedä esimerkiksi, onko Turun Paavo Nurmi Games silloin Kansainvälisen Yleisurheiluliiton Timanttiliigan osakilpailu, Harmaakorpi sanoo.

SUL neuvotteli vuoden 2016 maaottelun järjestämisestä Tampereen lisäksi Lahden ja Turun kanssa.

- Meillä oli vain hyviä vaihtoehtoja. Jokaisella ehdokkaalla oli maaotteluun sopiva stadion, rutkasti järjestelyosaamista ja taustavoimana kaupunki, joka oli erittäin kiinnostanut maaottelusta. Kaikki nytkin neuvotteluissa mukana olleet paikkakunnat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa järjestää maaottelu 2018, Harmaakorpi sanoo.

Pyrinnöllä vahvat näytöt osaamisesta

Harmaakorven mukaan tavoite on, että vuoden 2016 maaottelu imaisee Ratinan stadionin katsomot täyteen. Kaksipäiväisen kilpailun budjetti on miljoonan euron luokkaa ja vaatii kaikkineen useamman sadan hengen organisaation.

- Tampereella järjestelyt toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Tampereen Pyrinnön, Tampereen kaupungin tapahtumayksikön ja liikuntatoimen sekä Suomen Urheiluliiton kesken, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä.

- Pyrinnöllä on erittäin vahvat näytöt kovan tason kilpailujen järjestelyosaamisesta muun muassa 22-vuotiaiden sekä junioreiden EM-kilpailujen, Euroopan Nuorten Olympiafestivaalin ja Kalevan kisojen järjestelyistä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle