Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Molemmat suomalaisparit suoraan pääsarjaan Etelä-Afrikassa

Molemmat suomalaisparit suoraan pääsarjaan Etelä-Afrikassa

Beach volley -kausi päättyy suomalaisten osalta joulukuussa pelattaviin kahteen turnaukseen. Englannin Bournemouthissa järjestetään 5.-7. päivä Pohjois-Euroopan lentopalloliiton eli NEVZA:n halliturnaus.

Mangaungin turnaus Etelä-Afrikassa päättää puolestaan kansainvälisen lentopalloliiton eli FIVB:n World Tour -kisakauden 9.-14. joulukuuta. Perjantaina julkaistulla turnauksen pääsarjan osanottajalistalla komeilee kahden suomalaisen naisparin nimet.

Taru Lahti ja Riikka Lehtonen ovat ottaneet tällä kaudella jo neljä kansainvälistä turnausvoittoa, joten Etelä-Afrikan pääsarjapaikka ei tullut yllätyksenä. Päävalmentaja Kai Liukkonen odottaakin hyvien esitysten jatkuvan hallissa tapahtuvasta lajiharjoittelusta huolimatta.

- Riikalta ja Tarulta voi odottaa vähintään puolivälieräpaikkaa, mikä takaisi loistavat lähtökohdat ensi vuonna alkavaan olympiakarsintaan, Liukkonen ennakoi.

Sen sijaan Essi Hasun ja Anniina Parkkisen suora pääsarjapaikka oli Liukkoselle mieluisa yllätys.

- Hienoa, että kauden päätösturnauksessa myös Essi ja Ansu pääsevät suoraan pääsarjaan. Tavoitteena heillä on edetä kaaviopeleihin saakka.

Samalla Etelä-Afrikan turnaus on 18-vuotiaalle Anniina Parkkiselle uran ensimmäinen FIVB-kisa aikuisten sarjassa. Emilia ja Erika Nyström eivät osallistu joulukuun turnauksiin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTaru Lahti

Tiedot

Riikka Lehtonen

Tiedot