Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

LP Salolla edessä historiallinen kotiavaus

LP Salolla edessä historiallinen kotiavaus

 

Torstaina Salohallissa nähdään historian ensimmäinen lentopallon nykymuotoisen Mestarien liigan ottelu Pohjoismaissa, kun LP Salon nimellä Eurokentillä esiintyvä LP Viestin naisjoukkue saa vastaansa Saksan liigan kärkijoukkueen Dresdner SC:n.

Italiana Busto Arsiziossa Mestrien liigan 3-0-vierastappiolla aloittaneen LP Salon kotiavauksen vastustaja teki omassa avauspelissään melkoisen yllätyksen, kun se nousi kotikentällään 0-2-lukemista 3-2-voittoon lohkon suurinta ennakkosuosikkia Dinamo Moskovaa vastaan.

Alexander Waiblin valmentaman joukkueen odotetussa aloitusseitsikossa passarina pelaa USA:n maajoukkueryhmäänkin kuuluva Molly Kreklow ja hakkurina Dinamoa vastaan 16/+8 tehot tehnyt valkovenäläinen 188-senttinen ja passarin tapaan 22-vuotias Kristina Mikhailenko. Kreklow ei tosin ollut joukkueen kokoonpanossa laisinkaan viikonlopun liigakierroksella, vaan peliä teki hollantilaispassari Laura Dijkema.

Yleispelaajina saksalaisjoukkueessa nähtäneen aloituksessa saksalaiset Lisa Izquierdo ja viime kaudelta salolaisille CEV Cupissa Vilsbiburgin riveistä tuttu yhdysvaltalainen Michelle Bartsch. Bartschkin puuttui voitokkaasta Aachen-ottelusta kokoonpanosta ja paikalla nähtiin kanadalainen Shanice Marcelle.

Keskellä pelannevat joukkueen kolmas yhdysvaltalaispelaaja Cursty Jackson ja slovakialainen Jaroslava Pencova sekä liberona Myrthe Schoot. Penkiltä löytyy mm. Saksan MM-kisajoukkueen 20-vuotias hakkuri Louisa Lippman

Saksan liigassa Dresdner SC on voittanut kaikki seitsemän peliään menettäen vain yhden sarjapisteen.

LP Salo pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä sairastuvalla ei ole tungosta. Päävalmentaja Kari Raatikaisen mietteissä tunnelma on odottava.

- Terveystilanne on joukkueessa hyvä. Joukkue odottaa vaan, että pääsee näyttämään todellista osaamistaan. Hiukan jännittyneet fiilikset on aistittavissa. Saksan liigan johtopaikka takaa vastustajan laadun. Voitto Moskovan Dynamosta lisäsi vielä ennestään uskottavuutta erittäin kovasta joukkueesta.

- Jo viime kaudesta tuttu Michelle Bartsch on ollut alkukauden isossa roolissa. Samoin kuin valkovenäläinen hakkuri Kristina Mikhailenko. Kova joukkue kaikkiaan.

Lohkon toisessa ottelussa Dinamo Moskova emännöi Busto Arsiziota keskiviikkona.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle