Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hiihtäjien tunnelmia maailmancup-avauksen alla

Hiihtäjien tunnelmia maailmancup-avauksen alla

 

Maastohiihdon maailmancup-kausi alkaa lauantaina perinteisen sprintillä. Vaikka kansainvälinen kisakausi alkaa vasta nyt, on useimmilla maajoukkuehiihtäjillä takanaan kisastartteja niin Suomen Cupista kuin Muonion Tykkikisoistakin.

SPRINTTIMIEHET

Anssi Pentsinen: ”Leipälaji perinteisen sprintti on kyseessä, kesä on tehty töitä ja nämä on niitä hetkiä, kun voisi tehdä tulostakin. Mä olen täällä hiihtänyt kerran finaalissa, kyllä finaalipaikasta ja podiumpaikasta lähdetään kisaamaan. Nämä on niitä kisoja, joiden voitosta on joskus unelmoinut. Mulle sopivin rata maailmancupista.”

Toni Ketelä: Hyvillä fiiliksillä, oon päässy terveenä treenaamaan koko kesän, niin olo on ihan ok. Pitää saada kunnonmukainen tulos kropasta ulos. Kyllä sillä pitäisi vääntää jo erissäkin paremmin kuin viime vuosina.”

Martti Jylhä: ”Minulla on nyt sellainen kutina, että meillä on nyt tämä joukkue sellainen, että tässä iskussa, jos aiemmin on ollut mahdollisuuksia kaikilla pisteille, niin nyt meillä on kaikilla mahdollisuus oikeasti taistella vähintään välieräpaikoista. Olemme kehittyneet ryhmänä paljon ja se on näkynyt alkukauden kisoissa. Omalta osaltani odotan samantyyppistä kilpailua kuin viime vuonna ja toivottavasti loppukirissä oon petrannut. Jos välieriin hiihdän ja olen paras suomalainen, niin olen pettynyt joukkueen suoritukseen.”

Juho Mikkonen: ”Ensin pitää päästä aika-ajosta jatkoon. Ja kyllä mulla tavoitteena on Marttia ennen maalissa olla. Sehän riittää, kun ottaa sijat yks ja kaks niin molemmat pääsee jatkoon. Sunnuntaina taas katsotaan, että kukas meistä sprinttereistä on paras distanssimies.”

Ari Luusua: ”Aika-ajot on varmaan se viikonlopun tärkein hiihto. Ei meistä kukaan pysty säästelemään. Täysillä mennään.”

Matias Strandvall: ”Ei miehissä pysty säästelemään, kaikki luulee, että säästellään, mutta kyllä siellä aika lailla täysillä mennään. Voi toki vähän rytmittää hiihtoa, mutta varmasti on miehissä ulkona, jos karsinnassa lähtee säästelemään. Kukaan ei tiedä, kuinka kovaa mennään. Kyllä mä viihdyn Rukalla, ei ole mulle optimaalinen, mutta ylivoimaisesti paras sprinttilatu, mitä maailmancupissa on, kyllä tykkään, vaikka en olekaan pärjännyt niin hyvin, kuin moni muu tästä meidän joukkueesta.”

NAISET

Laura Mononen: ”Mielenkiinnolla lähden viikonloppuun, kun alkukauden kisat on lähteneet hyvin. Sprintti ei kuulu mun vahvuuksiin, mutta toivon parantavani aikaisemmista vuosista, jotta näkisi kehittyneensä jossakin. Ehdottomasti kymppi on täällä mun juttu. Teknisen hyvän suorittamisen kautta toivon, että olen pisteillä. Se on vähimmäisvaatimus. Ei mua mikään muu tyydytä. Harjoituskausi meni tosi hyvin ja mä päätin ottaa asioita rennommin, kun stressaaminen ei kannata. Kun kaikki on hyvin, niin mielikin on iloisempi ja se näkyy sitten suorituksessa.  Ilmapiiri joukkueen sisällä on hyvä, ja tuntuu, että siitä saa tukea eikä jää yksin, jos tulee vastoinkäymisiä.”

Aino-Kaisa Saarinen: ”Mä lähden innolla kauden avaukseen ja jännittää enemmän kuin normaalisti. Fiilis on hyvä, kun on päässyt omille jaloin, niin koko ajan on tullut pelkästään onnistumisia. Siltä pohjalta voisin odottaa itseltäni onnistumisia. Kyllä mä olen nähnyt pelkästään positiivisia asioita tässä mun jalassa, että tietysti ylävartalon pito ja voimatasot on parantuneet ja tuli pakkolepo pidettyä. Tämän parin viime viikon harjoitukset on onnistuneet, niin se on ollut tärkeää, ettei ole tullut huonoja harjoituksia. Mä tykkään ladusta, kun tämä on selkeäpiirteinen, on pitkät selkeät nousut ja selkeät laskut. Mä olen aina tykännyt hiihtää täällä Rukalla, rata sopii mulle ja pari voittoakin on täältä plakkarissa. Toivon, että tulee mahdollisimman paljon pisteitä.

Anne Kyllönen: ”On mukava tulla Rukalla. Ensinnäkin täällä on aina todella hyvä yleisö ja siitä saa vähän lisädraivia hiihtämiseen. Mä olen hakenut uutta kulmaa ajatteluun, enkä hae sijoituksia vaan toivon, että olen maalissa iloinen ja hyvillä fiiliksillä. Kun kaikki menee hyvin, niin sitä vauhtiakin alkaa sitten löytyä. Viime vuosien hyvä menestys on nostanut fiilistä ja tekemisen tasoa. Uskotaan, että voimme menestyä koko joukkueena. Pukimme toisiamme eteenpäin.

Krista Pärmäkoski: ”Hyvillä fiiliksillä. Molempiin kisoihin lähdetään taistelemaan hyvistä sijoituksista. Tietysti tämä ei niin paljon poikkea aiempien vuosien kisaviikonlopuista, tästä vaan puuttuu välistä se vapaan vitonen. Ehkä se on jopa parempi, että ne on sitten yksilökisoja, niin jos toisessa epäonnistuu, niin se ei vaikuta siihen toiseen. Perinteisen sprintissä tavoittelen finaaliin ja pertsan  kympillä kymmenen joukkoon.”

Kerttu Niskanen: ”Mukava aloittaa myös maailmancup-kausi ja hyvillä fiiliksillä lähden kisaviikonloppuun. Totta kai Suomen Cupit ja Olos oli hyviä kisoja, mutta kyllä näitä kisoja ihan eri tavalla odottaa. Muiden maiden parhaimmisto mukana, niin näkee mihin oma kunto tällä hetkellä riittää. Alkutalven kisat on aina alkutalven kisoja, eikä mulla ole vielä ikinä ollut alkutalvesta paras vire päällä, joten ihan älyttömiä en itseltäni odota. Kisojen kautta se paras vauhti mulla vasta tulee.

DISTANSSIMIEHET

Matti Heikkinen: ”Maailmancupin pisteitä ja tasapainoista hyvää kauden avausta lähden hakemaan.  Järkevällä nousujohteisella suorituksella lähdetään hiihtämään. Aika jyrkkäpiirteinen rata täällä Rukalla on. Mukava pikkupakkanen ja aurinko pilkahtelee, niin silloin yleisökin viihtyy. Mukavampi se on kolmessa pakkasasteessa hiihtää kuin kahdeksassatoista pakkasasteessa.

Sami Jauhojärvi: ”Levollisin mielin tällä hetkellä, mutta veikkaan, että perjantai-iltana levollisuus alkaa pikkuhiljaa katoamaan ja lauantaina on pieni paniikki jo päällä. Minä lähden hoitamaan leiviskääni. Maajoukkuejohto on sanonut, että mahdollisimman monta hiihtäjää pitää saada kauden aikana maailmancup-pisteille, niin hoidetaan se kuntoon heti ensimmäisenä viikonloppuna kummallakin matkalla, niin ei tarvitse loppukaudella sitä miettiä.  Tarkoitus on täällä Rukan mäessä pistää pylly pyörimään niin kuin normaalisti.

Iivo Niskanen: ”Suurimmitta ongelmitta olen saanut treenata tähän kauteen. Luottavaisin mielin lähden mittaamaan muiden vauhdin, kun ensimmäiset kisat on mennyt ihan ok. Hankala sanoa mitään  sijatavoitteita, mutta kärkipäähän pitää päästä. Minä en hiihdä sprinttiä, mutta sunnuntain perinteisen kisan jälkeen pitää kyllä olla maalissa ihan finaalissa.”

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle