Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Asikainen uransa parhaaseen mc-sijoitukseen Rukalla

Asikainen uransa parhaaseen mc-sijoitukseen Rukalla

Lauri Asikainen hyppäsi Rukalla uransa parhaaseen sijoitukseen Rukan maailmancupissa. Mies oli parhaana suomalaisena kahdeksas. Seitsemästä kisaan päässeestä suomalaismiehestä kolme selvitti tiensä toiselle kierrokselle.

Valmennuspäällikkö Kari Ylianttilalla oli kisan jälkeen hiukan kaksijakoiset mietteet: ”Ensinnäkin oli vaikeat ja vaihtelevat olosuhteet, mutta Laurilta tosi hieno suoritus. Molemmat hypyt sellaisia tasaisen varmoja ja todellakin uran paras maailmancupin sijoitus ja vielä kun täällä kotimaisemissa ja kotimäessä, niin sehän on äärimmäisen hienoa. Villen ja Jannen paluu tuohon maailmancupin pisteille on hieno homma. Pieni pettymys siinä tietysti oli, kun Jarkko, Sami ja Anssi eivät pystyneet omalle tasolleen.”

Seuraava kisa mäkihyppääjillä on edessä lauantaina. ”Ne pojat jotka napsivat pisteitä, niin niillähän ei nyt paljon muuta ole kuin nauttia tilanteesta ja keskittyä huomiseen ja ne, jotka eivät olleet pisteillä nollaavat koneen ja lähtevät puhtaalta pöydältä”, Ylianttila kommentoi.

Uransa parhaaseen maailmancup-sijoitukseen eli kahdeksanneksi hypännyt Lauri Asikainen oli tyytyväinen, mutta antoi jo lupauksia paremmasta: ”Olen tyytyväinen, kun pykälällä parani viime kauden Falunin yhdeksäs sija -pakko olla tyytyväinen. Kummatkin hypyt tuntuivat ihan hyviltä vedoilta. Ei hirveästi tarvitse ajatella tuota hyppäämistä, se on nyt aika luontevaa. Kyllähän tätä on odotettukin, ja jos merkit yhtään pitävät paikkansa, niin tällaisia sijoituksia alkaa minulta tippumaan. Mulla on ehjä harjoituskesä alla, ennätykset fysiikkatesteissä ja eniten hyppyjä, mitä ikinä kesällä takana. Kyllä vielä varmasti pystyy parempaan, mutta nyt oli jo tosi hyvä, että tämäkin hyppääminen riitti uran parhaalle sijoitukselle. Katsotaan pystytäänkö parantamaan huomiseen.”

Ville Larinto sijoittui 21:nneksi: ”Vähän liikaa intoa oli toiselle kierrokselle varsinkin. Eka oli semmoinen suht koht hyvä kisasuoritus pitkästä aikaa ja toisella sitten vähän intoilin. Siinä olisi ollut metrejä saatavissa. Toisaalta kun katseli tuulimiinuksia, niin ei tuo ihan paras rakokaan ollut, mutta pieniä tekniikkavirheitä. Pitkästä aikaa on ollut tosi hauskaa hypätä ja aina kun menee mäkeen, on hauskaa ja olen nauttinut tästä, niin sitä kautta on ollut hyvä kehittää tekemistä.

Myös Janne Ahonen hyppäsi maailmancup-pisteille sijoittumalla 29:nneksi: ”Kyllä mä olen onnekas, että edes toiselle kierrokselle pääsin tänään. Ei ihan oikeesti vielä mun paikka siellä ole. Lumihyppyjä on tullut normaalisti, mutta sitä ennen puuttuu varmasti kolmesta neljäänsataan hyppyä, ja sitä puuttuvaa hyppymäärää huomattavasti paljon enemmän merkkaa ne puuttuvat fysiikkatreenit. Kyllähän tornista sais tulla alas, jos ois kroppa ja jalka millä toteuttaa. On vaikeeta, mutta en ollut odottanutkaan, että on helppoa. Kroppa puvun sisässä ei ole se, mihin olen tottunut. Mulla on mielikuva, mitä mä haluaisin, mutta en vielä siihen pysty. Oli varovaiset arviot, että tämän vuoden puolella mäkeen ja nyt olen täällä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJanne Ahonen

Tiedot

Anssi Koivuranta

Tiedot

Ville Larinto

Tiedot