Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaishiihtäjien karsintavire katosi välierävaiheessa

Suomalaishiihtäjien karsintavire katosi välierävaiheessa

Suomalaishiihtäjien hyvä karsintakilpailuvire ei heijastunut välierävaiheeseen sprinttihiihdossa. Yhteensä yhdestätoista hiihtäjästä (seitsemän miestä, neljä naista) vain yksi, Mona-Lisa Malvalehto, pääsi välierävaiheeseen.

Päävalmentaja Reijo Jylhä näki tuloksesta huolimatta kokonaisuudessa paljon myönteistä.

- Karsinta meni oikein hyvin, mutta välierävaiheessa valmiudet eivät vielä riittäneet tuon parempaan. Hiihtäjät ovat kyllä kunnossa, mutta valmius ei vain vielä riitä enempään. Jahka kilpailuja saadaan alle, katsotaan mitä tapahtuu, totesi Jylhä.

Päävalmentaja odottaa paljon sunnuntain yksilökilpailuilta. Sunnuntaina naiset hiihtävät 10 kilometrin matkan ja miehet 15 kilometriä.

Miehistä pettyneimpiä olivat aika-ajovaiheessa säväyttäneet Matias Strandvall ja Anssi Pentsinen. Strandvall oli lopulta suomalaismiehistä paras, sijalla 13.

- Mies on kunnossa ja hyvällä jalalla meni koko matka, mutta ratkaisevassa vaiheessa latuvalinta epäonnistui. Lisäksi norjalaiset vetivät sen verran kovemmalla kädellä että ei ollut jakoa, kolmanneksi puolivälierässään sijoittunut Strandvall harmitteli.

Pentsistä sapetti erityisesti häviäminen loppusuoralla. Kaipolalaisen erässä hiihti myös nippu kovia kasvoja, muun muassa Norjan Petter Northug.

- Energia ei ollut lopussa, mutta loppukiriä ei vaan tullut. Sen verran on kesällä vedetty mattohiihtoa, että harmittaa saada tämän verran köniin ja pelkästään loppusuoralla.

Puolivälierissä nähtiin myös Sami Jauhojärvi, Toni Ketelä, Ristomatti Hakola, Juho Mikkonen ja Martti Jylhä. Viimeksi mainitun kilpailu meni pieleen jo alkumatkasta sattuneen kaatumisen vuoksi.

- Tämänkin verran ehtii vielä veteraanikin. Karsinnan 15. sija oli jo hyvä saavutus, puolivälierissä vauhti ei vaan riittänyt, Jauhojärvi kommentoi.

- Erä meni pilalle vaan omaan pehmeyteen. Aika-ajossa homma toimi, totesivat niin Ketelä kuin Hakolakin.

Juho Mikkonen piti päiväänsä myönteisenä. Miehen mukaan parannettavaa riittää ”kaikilla osa-alueilla”. Martti Jylhän hiihto taas meni pilalle rajulta näyttäneeseen kaatumiseen.

- Tulin naamalleni aika kovaa vauhtia. Siinä ei ollut muuta ajatusta kuin suojella kasvoja ja välttää vahingot. Tämä päivä ei kerro kauheasti, kuntoa pidän varsin hyvänä.

Naisista parhaassa vireessä oli Mona-Lisa Malvalehto, joka luonnehti hiihtoaan hyväksi perinteisen sprinttihiihdoksi.

- Hiihtokeli oli melko haasteellinen. Enemmän runtattiin tasuria kuin varsinaisesti hiihdettiin kauniisti. Teknisesti oli mitä oli, mutta tänään näin.

Anne Kyllönen, Krista Pärmäkoski ja Leena Nurmi jäivät puolivälierävaiheeseen. Heistä Kouvolasta lähtöisin oleva, vasta 20-vuotias Nurmi on uusi tuttavuus suomalaiselle hiihtoyleisölle.

- Yllätyin että taso riittää jo näin pitkälle, Lempäälän Kisaa edustava hiihtäjä totesi kilpailun jälkeen.

Pärmäkoski lähti erässään rohkeasti Norjan Marit Björgenin kovaan kyytiin. Tuo kyyti osoittautui vielä turhan kovaksi.

- Puhti vain lopahti mäen päällä. Suksessa oli keliin nähden hieman liikaa pitoa, joten loppumatkalla ei ollut enää sitten mitään jakoja.

Myös Anne Kyllönen luotti runsaaseen pitovoiteen määrään. Ratkaisu osoittautui lopulta vääräksi.

- Erävaiheessa puhti loppui täysin.

Monet odottivat Kerttu Niskasta sprinttihiihtoon, mutta hieman vilustunut hiihtäjä päätti jättää kilpailun väliin.

- Harmittaa tietysti. Kilpaileminen tässä on se kuitenkin se juttu.

Niskanen nähdään viivalla huomenna sunnuntaina, jolloin naiset kilpailevat 10 kilometrin matkalla.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle