Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Neljä suomalaista Rukan mäessä maailmancupin pisteille - Jarkko Määttä ilahdutti sijalla 17

Neljä suomalaista Rukan mäessä maailmancupin pisteille - Jarkko Määttä ilahdutti sijalla 17

Mäkihypyn yksilökilpailu Rukalla oli kokemuksen ja näkemyksen juhlaa. Lopulta voitto jaettiin, kun jo 42-vuotias Japanin Noriaki Kasai ja Sveitsin Simon Ammann jakoivat ykköstilan. Kolmanneksi sijoittui Saksan Severin Freund.

Suomalaishyppääjistä neljä pääsi pisteille. Erityisesti ilahdutti Jarkko Määttä, joka sijoittui parhaana suomalaisena sijalle 17. Lauri Asikainen ja Ville Larinto löytyvät sijoilta 21 ja 22, Anssi Koivuranta sijalta 27.  Janne Ahonen, Sami Niemi ja Olli Muotka karsiutuivat toiselta kierrokselta.

"Isolla ryhmällä mennään koko ajan eteenpäin, onnistumisia tulee laajalla rintamalla. Nyt vaan pitää miettiä järkevästi, mitä teemme jatkossa."

"Laurin sijoittuminen kymmenen joukkoon oli tärkeä esimerkki. Muutkin pojat näkevät, että hyvä sijoittuminen on hyvillä suorituksilla täysin mahdollinen."

Jarkko Määttä oli kilpailun jälkeen varovaisen tyytyväinen.

"Olihan se parempi kuin eilen. Ekalla kierroksella tuli rento, oma hyppy ja toinen meni ehkä vähän yliyrittämiseksi, kenties jännitti? Kaikin puolin ok kilpailu, olen tähän ja viikonloppuun ihan tyytyväinen."

Lauri Asikainen oli lauantaihin lievästi pettynyt verrattuna perjantaihin.

"Mutta menihän täällä nyt paremmin kuin viime vuonna. Tänäänkin toisella oli mukavaa parannusta, ei voi olla pettynyt, ja eilen tuli uran paras sijoitus. Olen itse ihan tyytyväinen."

Ville Larinto piti hyppyjään perussuorituksina.

"Semmoisia ok hyppyjä, vähän sellaisia treenihyppyjä. Hieno oli kuitenkin nähdä että hypyt kantavat toiselle kierrokselle. Keulalla olisi paljon tehtävää, varsinkin alkuilmalennossa on tiettyä höntyilyä eikä hyppy saa korkeutta niin kuin pitäisi. Malttia, malttia ja pientä viilausta, kyllä se sieltä löytyy", Larinto kommentoi.

Janne Ahonen jäi toiselta kierrokselta eikä tullut valituksi myöskään Lillehammerissa ensi viikonvaihteessa kisailevaan mäkijoukkueeseen. Joukkueeseen valittiin Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta, Ville Larinto ja Jarkko Määttä.

"Tulimme siihen lopputulokseen, että Jannen on nyt parempi jäädä kotiin harjoittelemaan", kommentoi päävalmentaja Jani Klinga.

Täydeksi mysteeriksi perjantain epäonnistumistaan kuvaillut Anssi Koivuranta paransi lauantaina otteitaan. Sijoitus oli lopulta 27 ja mies nähdään myös ensi viikonvaihteessa Lillehammerissa hyppäämässä.

"Päivän saldo? No... yksi tai kaksi pistettä taisi tulla. Hyppymielessä en ole mitenkään tyytyväinen. Ihme kyntämistä kilpailutilanteissa, mutta menihän nyt paremmin kuin viime vuonna."

"Mysteerihommia, niitähän tämä on. Rock and roll puuttuu, liian tarkkaa suorittamista, pitäisi olla vaan ihan rai rai ja tykittää."

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJanne Ahonen

Tiedot

Anssi Koivuranta

Tiedot

Ville Larinto

Tiedot

Olli Muotka

Tiedot