Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Iivo Niskanen voittoon Rukan 15 kilometrillä - Jauhojärvi kolmas

Iivo Niskanen voittoon Rukan 15 kilometrillä - Jauhojärvi kolmas

Suomalaismiehet tyhjensivät pajatson lähes kokonaisuudessaan Rukan 15 kilometrin perinteisen kilpailussa. Iivo Niskanen hiihti komeaan voittoon ja onnistunutta kilpailua täydensi Sami Jauhojärvi kolmannella sijalla. Norjan Martin Johnsrud Sundby kiilasi miesten väliin toiseksi häviten Niskaselle lopulta kymmenen sekuntia.

Niskaselle hieno voitto oli historiallinen, ensimmäinen maailmancup-voitto.

"Lähdin liikkeelle yksinkertaisella taktiikalla. Tasaisella niin paljon kuin lähtee ja ylämäkiin pari napsua alas maksimisykkeistä. Yleisö kannusti vielä hienosti niin eipä paremmin olisi voinut mennä", Niskanen kommentoi kilpailun jälkeen.

"Itseluottamus on ollut tapissa, mutta en ole ruvennut uhoamaan. Paine kuitenkin on ollut aikamoinen näiden kilpailujen alla, ja viime kausi oli loppuen lopuksi kokonaisuutena aika rikkonainen. Toki myös vientiä on ollut suuntaan jos toiseenkin. Halu kehittyä on ollut kova. Katsotaan, missä ollaan helmikuun puolella (Falunissa)."

Minkälaiselta tuntui istua kilpailun johtajan porontaljalla lopulta aika pitkään?

"Kylmähän siinä oli", Niskanen kuittasi.

Kolmossijan Sami Jauhojärvi piti sijoitustaan pienenä ihmeenä.

"Henkisesti on ollut raskasta, siihen tämä helpotti aika paljon. Kokenut urheilija ei enää reagoi muuten kuin yllättymällä, nyt todella yllätyin. Meno ei missään nimessä ollut hyvännäköistä, sellainen terävä hakkavuus puuttui. Mutta näköjään kun suksi luistaa, se sitten kulkee myös eteenpäinkin. Ensimmäinen viikonloppu, ei tästä voi hirveitä johtopäätöksiä vetää, ei tämä lopulta hirveästi hetkauta", Jauhojärvi sanaili.

Muista suomalaismiehistä pisteille hiihtivät Matti Heikkinen (sija 10) ja Ville Nousiainen (sija 21).

"Oli vähän sellaista ensimmäistä maailmancup-kisan oiretta - lähdin pikkaisen liian reippaasti ja kostautui. Iivon tulos ei yllättänyt, sanoin medialle jo viime kaudella että tuosta pojasta saatte vielä kirjoittaa. Ei se hiihto vielä valmista ollut, seuraavalla kertaa maltilla matkaan", Heikkinen kommentoi.

"Kohtalainen, mutta ei hyvä suoritus. Ei toisaalta missään nimessä huonokaan. Luotin itseeni sen verran että lähdin melko jäykällä suksella, ajattelin että jaksan polkea. En sitten jaksanut. Perusvarmaa tekemistä, ei herätä tunnekuohuja suuntaan eikä toiseen", Nousiainen mietti.

Päävalmentaja Reijo Jylhä uskoi, että Niskanen ja Jauhojärvi pystyvät hyviin suorituksiin, mutta ei uskaltanut odottaa näin hyviä sijoituksia.

"Odotuksia oli, meidän senioreilta ja sitten Iivolta. Ei menestyksestä ole koskaan mitään haittaa, kunhan pidetään vaan pää kylmänä. Ei vielä tässä vaiheessa ruveta paukuttelemaan henkseleitä, katsotaan rauhallisesti menee hyvin tai huonosti."

"Podiumille sijoittuneiden jälkeen Heikkisen sija 10 on erittäin lupauksia antava. Nousiainen ja sija 21 oli myös varsin hyvä. Juho Mikkosen sija 31 kannattaa myös nostaa esille, ja muutenkaan sprinttipojat eivät kauheasti jääneet maailmancupin pisteistä. Se on varsin hyvä tulos", Jylhä pohti.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMatti Heikkinen

Tiedot

Sami Jauhojärvi

Tiedot

Ville Nousiainen

Tiedot