Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Andreas Romarilla takkuinen paluu kisarinteeseen

Andreas Romarilla takkuinen paluu kisarinteeseen

Alppihiihdon vauhtilajien maailmancupia jatkettiin sunnuntai-iltana supersuurpujottelulla Lake Louisessa. Kauden toisesta kilpailusta ei tullut Andreas Romarille yhtään lauantaista helpompaa ja ahneet laskulinjat kostautuivat ennen radan puoliväliä.

Radan alkuosan Romar aloitti rauhallisesti ja toisessa väliajassa ero kilpailun kärkeen laskeneeseen Kjetil Jansrudiin oli 0.37 sekuntia. Radan keskiosan teknisissä käännöksissä Romar kuitenkin ahnehti liikaa ja suomalainen törmäsi rataporttiin ja kaatui, suksen ja käden mentyä portin väärältä puolelta. Romar paiskautui rajusti rinteeseen ja hän valui suojaverkon ja ilmatäytteisten suojapatjojen läpi, muttei satuttanut rytäkässä itseään pahemmin.

– Kasvoihin tuli pahimmat osumat, mutta ei tässä mitään. Kova pakkaslumi, niin tulee vähän osumaa, mutta pahimmilta vältyttiin, Romar totesi kisan jälkeen.

– Tulinko siihen hieman liian ahneella linjalla tai pyöreästi, mutta en pystynyt seisomaan käännöstä läpi. Siinä pääsi sitten suksi pomppaamaan reiästä ylös ja kepin väärälle puolelle. Ei siinä ollut enää sen jälkeen paljoa tehtävissä, Romar kertasi.

– Tänään oltiin kuitenkin ihan erilailla kilpailukykyisiä verrattuna eiliseen. Ei tullut ylhäällä ihan mahdottomia takkiin ja laskukin oli ihan hyvää, vähän haparoivaa, mutta hyvää tekemistä. Kyllä se laskukin siitä lähtee, alppihiihto on tällaista, Romar summasi.

Kilpailun voittoon lasku lauantain syöksylaskun tapaan Jansrud, joka onnistui jättämään toiseksi laskeneen Itävallan Matthias Mayerin 0.29 sekunnin päähän. Kolmanneksi laski Italian Dominik Paris, joka jäi norjalaisesta 0.31 sekuntia.

Alppihiihtokilpailut Pohjois-Amerikassa jatkuvat jo maanantaina ja tiistaina, kun Samu Torsti ja Marcus Sandell ovat mukana Nor-Am cupin suurpujottelussa Aspenissa. Vauhtilajit jatkuvat USA:n Beaver Creekin tulevissa MM-maisemissa laskettavilla syöksyharjoituksilla tiistaista torstaihin. Perjantaina Coloradossa lasketaan syöksylaskun maailmancupin pisteistä, lauantaina on vuorossa Super-G ja sunnuntaina suurpujottelu.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMarcus Sandell

Tiedot

Marcus Sandell

Tiedot

Samu Torsti

Tiedot