Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Baseball ja softball sittenkin mukaan Tokion olympialaisiin 2020?

Baseball ja softball sittenkin mukaan Tokion olympialaisiin 2020?

 

Japanin baseball-huuma paisuu: "haluamme olympialaisiin"

Kansainvälinen olympiakomitea on julkaissut "Olympialaisten agenda 2020" -nimellä kulkevan 40 suosituksen listan, jonka on määrä toimia olympialiikkeen tulevaisuuden strategiapaperina. Linjauksista keskustellaan KOK:n kokouksessa Monacossa 8.-9.12. Uusi agenda nostaa Japanissa toiveita saada maan suosituin urheilumuoto baseball mukaan Tokion olympialaisiin 2020.

Yksi uudistuksista tekisi olympialaisista edullisempia, helpommin lähestyttäviä ja yleisölle houkuttelevampia tapahtumia tiukkojen urheilullisten vaateiden sijaan. Ehdotus antaisi järjestelykomitealle oikeuden esittää yhtä tai useampaa lajia lisättäväksi kyseisten kilpailujen ohjelmaan.

- Japanin tapauksessa baseballin ja softballin ottaminen mukaan (Tokion olympialaisiin 2020) olisi erinomainen idea. Molemmat urheilumuodot ovat erittäin suosittuja Japanissa ja niiden saaminen kisojen ohjelmaan toisi suuren lisäarvon tapahtumalle, Japanin entinen pääministeri, Tokion olympialaisten järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Yoshiro Mori toteaa.

Baseball ja softball olivat viimeksi olympialaisten ohjelmassa Pekingissä 2008. Haaveet paluusta olympialaisiin kariutuivat Buenos Airesissa reilu vuosi sitten, kun kolmen ehdokkaan joukosta paini ohitti baseballin ja softballin sekä squashin.

Tulevaisuutta luotaava agenda 2020 avaisi vielä yhden takaportin. Suomen baseball- ja softball-yhteisö iloitsee uudesta mahdollisuudesta.

- Haluamme olympialaisiin. Japanilaiset ovat innoissaan baseballista ja täyttävät katsomot. Olympialaisten kannalta olisi vain hyvä asia, että yksi maan suosituimmista urheilumuodoista pääsisi mukaan ohjelmaan. Samalla toivon lisää nostetta suomalaiselle ja eurooppalaiselle baseballille. Naisten puolella Suomella voisi olla softballissa menestymisenkin mahdollisuuksia, baseball- ja softball-jaoston puheenjohtaja Tony Jones sanoo.

- Kansainvälisen näkyvyyden kannalta tuskin parempaa mahdollisuutta voisi kuvitella kuin olympialaiset. Baseball on aidosti monikulttuurinen laji, joka yhdistää eri poliittisesti ja kulttuurisesti suuntautuneita kansakuntia. Niiden välisen sillan rakennustyö kuuluu mielestäni olympialiikkeen perustehtäviin, Jones jatkaa.

Baseballin kannatus on korkealla Japanissa ja tukijoukoissa on mukana kattavasti maan poliittista johtoa sekä yhteiskunnallisia vaikuttajia.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle