Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lillehammeriin nimetyt urheilijat

Lillehammeriin nimetyt urheilijat

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Lillehammerissa. Rukalla viikonloppuna miesten 15 kilometrin perinteisellä menestystä niittäneet Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi suuntaavat presidentin juhlavastaanotolle, joten he kilpailevat maajoukkueen riveissä seuraavan kerran Davosissa.

”Valinnoissa olemme lähteneet siitä, että Lillehammerissa on vapaapainotteinen kisaviikonloppu. Minitourin alkuun on ensin kaksi vapaan kisaa ja sunnuntaina takaa-ajona perinteinen. Miehissä Matti ja Ville ovat tämän viikonlopun perusteella hyvissä valmiuksissa hiihtää pisteille. Juho ja Perttu olivat Rukalla aivan pisteiden tuntumassa,” päävalmentaja Reijo Jylhä kertoo.

Lillehammerissa hiihdetään perjantaina vapaan sprintti; lauantaina ohjelmassa on naisille vapaan 5km ja miehille vapaan 10km kisat. Sunnuntain perinteisen takaa-ajossa matkat ovat 10 ja 15 kilometriä.

Päävalmentaja haluaa myös tarkentaa julkisuudessa esiintyneitä tietoja Sami Jauhojärven suunnitelmista. ”Musti ja Iivo menevät lauantaina Linnanjuhliin ja tulevat sitten Davosiin kilpailemaan. Samilla on tarkoitus hiihtää lauantaina Davosissa kolmenkympin kisa ja sunnuntaina La Sgambeda. Samoin Aikku lähti nyt treenaamaan ja tulee poikien kanssa sitten Davosiin.”

Lillehammerissa maailmancup-kautensa avaa myös Riitta-Liisa Roponen. ”Ritu tulee Lillehammeriin mukaan maajoukkuevahvuuteen suoraan kilpailujen kautta. On panostanut täysillä hiihtoon ja olen koko ajan ollut tietoinen, mitä hän tekee ja seurannut hänen tekemistään. Riitta-Liisa on vahva vapaalla, joten vapaapainotteiseen viikonloppuun luonteva valinta. Naisissa selkeästi havaittavissa isompi tarve koville kisoille, jotta saadaan iskua lisää. Riikka ja Laura onnistuivat Rukalla ja nyt on hyvä jatkaa Lillehammeriin, jotta saadaan sille jatkoa”, Jylhä kertoo valinnoista.

Naiset 
Anne Kyllönen
ona-Liisa Malvalehto
Laura Mononen
erttu Niskanen
rista Pärmäkoski
Riitta-Liisa Roponen
iikka Sarasoja-Lilja

Miehet 
Matti Heikkinen
Perttu Hyvärinen
Martti Jylhä
Lari Lehtonen
Juho Mikkonen
Ville Nousiainen
Matias Strandvall

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMatti Heikkinen

Tiedot

Sami Jauhojärvi

Tiedot

Martti Jylhä

Tiedot

Anne Kyllönen

Tiedot

Lari Lehtonen

Tiedot

Kerttu Niskanen

Tiedot

Ville Nousiainen

Tiedot

Riitta-Liisa Roponen

Tiedot

Matias Strandvall

Tiedot