Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kumparelaskun maailmancup avataan Rukalla uudella kilpailujärjestelmällä

Kumparelaskun maailmancup avataan Rukalla uudella kilpailujärjestelmällä

 

Freestylehiihdon kotimaan avaustapahtuma ja kumparelaskun maailmancupin avauskilpailut Rukalla toimivat jälleen näyttämönä uudelle kilpailujärjestelmälle. Tavoitteena uudessa formaatissa on tiivistää kilpailutapahtumaa ja tuoda lisää laskija-laskija vastaan kamppailua kumpareikkoon.

Uusi formaatti on kehitetty parikumpareista ja suurimpana erona vanhaan on se, että kilpailussa ei lasketa enää varsinaista alkukilpailua, vaan laskijat sijoitetaan suoraan parikumparekaavioon maailmancup- ja FIS-pisteiden perusteella.

Ensimmäisessä vaiheessa lasketaan 64 urheilijan kaaviolla, josta 32 parasta laskijaa jatkaa pisteiden perusteella toiselle karsintakierrokselle. Toisella karsintakierroksella ratkaistaan finaalipaikat ja finaaleihin osallistuvat sekä naisten että miesten sarjassa 16 parasta laskijaa.

Finaaleissa lasketaan neljä kierrosta, jotka ovat 16 laskijan kaaviolaskut, puolivälierät, välierät sekä pieni että iso finaali. Koko kilpailutapahtuman kesto palkintoseremonioineen on noin kolme tuntia.

– Uusi formaatti on ensimmäistä kertaa käytössä Rukalla ja halusimme olla jälleen etujoukoissa kehittämässä kumparelaskun kilpailutapahtumia entistä yleisöystävällisempään suuntaan. Parikumpareissa riittää tapahtumaa, joten tulossa on tiivis ja urheilullisesti antoisa kolmituntinen Rukan kumpareikossa, kilpailujen pääsihteeri Hannu Salmela summaa syyt uuden kilpailuformaatin käyttöönotolle.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle