Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaiset naismäkihyppääjät hyvällä mielin Lillehammeriin

Suomalaiset naismäkihyppääjät hyvällä mielin Lillehammeriin

Mäkihypyn maailmancup jatkuu myös naisten osalta viikonloppuna Norjan Lillehammerissa. Torstaina paikan päälle matkustavat Julia Kykkänen ja Susanna Forsström pääsevät tositoimiin jo illalla, jolloin hypätään karsintakilpailu. Perjantaina hypätään varsinainen kilpailu.

Valmentaja Kimmo Kykkänen kertoo, että valmistautuminen on sujunut mallikkaasti. Hyppääjät olivat viime viikon Vuokatissa, jossa testattiin kisavarusteita ja hiottiin hyppyjä koko viikon ajan.

”Leiri meni erittäin hyvin. Olosuhteet olivat loistavat, ei mitään valittamista”, Kykkänen kertoo.

Valmentaja suhtautuukin tulevaan viikonloppuun luottavaisin mielin.

”En aseta mitään sijoitustavoitteita. Jos oma harjoitustaso säilyy, Susannalla pistesija on realismia. Julialla taas on vähän kovempi odotus, jos harjoitusvire pysyy, voi odottaa sellaista aika hyvää sijoitusta. Pärjäämään tietenkin lähdemme. Maailmancupia ajatellaan kokonaisuutena – mitä parempi sijoitus kauden päättyessä, sitä tyytyväisiä olemme.”

Kykkänen on syksyn aikana jo kokenut monenlaista. Syyskuussa avausviikonloppu Almatyssä päättyi hylkäämiseen ylipitkän hyppypuvun takia. Tuota kommellusta on sittemmin jo naureskeltukin.

”Viikko siitä eteenpäin Julia veti samalla puvulla eikä ollut mitään ongelmaa”, Kimmo Kykkänen muistelee huvittuneena.

Susanna Forsströmin kilpailukausi jatkuu joulukuun toisena viikonloppuna Continental Cupissa. Sinne mukaan lähtee myös Jenny Rautionaho, jonka otteita Kimmo Kykkänen seuraa mielenkiinnolla.

”Hieno juttu, että Jenny on päässyt sinne kilpailemaan. On hyvä muistaa sekin, että sieltä on vielä pitkä matka maailmancupiin. Otteita seurataan ehdottomasti mielenkiinnolla.”

Naisten mäkikilpailu käydään Lillehammerissa perjantaina alkaen 15:15.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJulia Kykkänen

Tiedot