Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Julia Kykkänen Lillehammerissa 24:s - vauhti ja hyppyasento asettivat hyppäämiseen haastetta

Julia Kykkänen Lillehammerissa 24:s - vauhti ja hyppyasento asettivat hyppäämiseen haastetta

 

Julia Kykkänen hyppäsi Lillehammerin mäkikilpailussa sijalle 24. Sijoitus herätti niin hyppääjässä kuin valmentaja Kimmo Kykkäsessäkin ristiriitaisia tunnelmia.

"Periaatteessa hyppy kulki oikein hyvin, ei siinä mitään. Suurimpana ongelmana oli saada riittävä vauhti. Jos antaa kaksi kilometriä tunnissa tasoitusta muille, niin onhan se haastava tilanne", Kimmo Kykkänen kommentoi.

Alhaiseen vauhtiin keskeinen syy oli Lillehammerin mäen lumilatu. Julia Kykkäsen suksien pohjakuvio on tehty jääladulle.

"Siihen olisi tietysti voinut etukäteen varautua paremmin. Vaikutus oli se, että pohjakuvion takia vauhdissa oli tuntuva tiputus. Yleensä Julia on kymmenen nopeimman joukossa tuossa vertailussa."

Kimmo Kykkänen kiittelee huoltaja Jupe Ruuskasta maailmancupin pisteistä.

"Hänen ansiostaan vauhti saatiin sen verran kasvamaan että kilpailu sujui noinkin hyvin."

Julia Kykkänen oli sijoitukseensa varovaisen tyytyväinen.

"Paremminhan se meni kuin viime vuonna. Aina voisi mennä paremmin ja aina voi spekuloida, mutta pistesija on pistesija."

"Tuo oli se, mihin tänään pystyin ja sillä selvä. Nyt eteenpäin", hyppääjä kommentoi.

Naiset eivät hyppää maailmancupia enää tämän vuoden puolella. Seuraava osakilpailu on vuorossa tammikuussa. Continental Cup jatkuu Norjassa ensi viikonloppuna. Sinne lähtee kaksi suomalaista: tämänpäiväisestä kilpailusta karsiutunut Susanna Forsström ja Jenny Rautionaho.

"Se on tytöille nyt hyvä kilpailu tähän väliin."

Kykkäset lähtevät puolestaan ensi viikon loppupuolella harjoittelemaan Rukalle. 

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJulia Kykkänen

Tiedot