Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pärmäkoski parhaana suomalaisena 11:nneksi

Pärmäkoski parhaana suomalaisena 11:nneksi

Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina Lillehammerissa minitourin viiden kilometrin vapaan väliaikalähtökisalla. Suomalaisnaisista kolme hiihti pisteille, Krista Pärmäkoski sijoittui parhaana suomalaisena 11:nneksi.

Lillehammerin minitour jatkui lauantaina naisilla vapaan hiihtotavan 5 kilometrin väliaikalähdöllä. Suomalaisten parhaasta sijoituksesta vastasi 11:nneksi hiihtänyt Krista Pärmäkoski: ”En voi sanoa, että oisin tyytyväinen. Hiihto ei missään nimessä ole sillä tasolla, missä pitäisi. Sijoitus on ihan hyvä, jos kymppisakin tuntumassa ollaan huonollakin tuntumalla, mutta kyllähän näitä sijoituksia alkaa jo olla jo aika monta. Pikkuhiljaa toivoisi niitä parempia hiihtoja. Se oli tämmöistä tänään, mutta huomenna on uusi mahdollisuus.” Pärmäkoski horjahti kovavauhtisessa laskussa, mutta korostaa, ettei vauhti horjahdukseen jäänyt: ”Latu oli aika kova. Ensimmäisessä kovemmassa laskussa horjahdin ja siinä sitten ehkä vähän meni pasmat sekaisin. Kertyi vähän happoja, en onneksi kaatunut, mutta se kyllä vähän sekoitti hiihtämistä. Enempi horjahdus kovavauhtisessa laskussa, mutta en kaatunut, niin pystyin jatkamaan samasta vauhdista, kun sain homman pakettiin, mutta tietysti kuin tuommoinen tulee ja tietää, että on pahempia laskuja, niin kyllähän siinä oli pientä arkuutta omassa tekemisessä. ” Huomiseen takaa-ajoon Pärmäkoski tekee tarkemmat suunnitelmat, kun näkee lähtölistat: ”En osaa vielä sanoa, ketä on edellä, mutta omaa hyvää hiihtoa lähden tekemään. Kympin pertsa sopii suomalaiselle ja sopii minulle, lähdetään sillä asenteella, että se on yksittäinen kisa, josta lähdetään hakemaan hyvää hiihtoa. Kyllähän siitäkin kisasta ajat tulee ja kyllä se miellyttää, jos huomenna pystyy hiihtämään kovaa.”

18:nneksi hiihtänyt Kerttu Niskanen hajotti kisaparinsa: ”Ei kovin häävi olo. Päällimmäisenä harmittaa, kun suksi meni pilalle. Oli aika vaikea keli hiihtää, oli tosi kova alusta, niin kaikki alamäet ja mutkat oli tosi vauhdikkaita ja ladun pinta oli sellainen, että kun maalisuoralle kun tultiin, niin siinä oli ne latu-uran jäljet niin, että meikäläinen sai keskittyä ihan vaan pystyssä pysymiseen. Oli vaikea keli hiihtää ja aika nopea vitonen. Siellä oli tosi paljon kiviä ladulla ja yhteen kiveen ajoin ja siitä tuli kyllä käyttökelvoton pari tuosta kisasuksesta. Ei voi mitään, näitä näköjään sattuu. Huomenna on taas uus päivä, vaihdetaan perinteiselle ja matkakin vähän pitenee. Siellä on varmaan hyviä letkoja.”

Laura Monosen hiihto riitti 21:nneksi loppuajalla 13.20,9. ”Mun mielestä ok hiihto, en tiedä olisiko hirveesti mitään ollut tehtävissä, mutta kyllä se nyt harmittaa, pitäisi pystyä kovempaakin hiihtämään. Siellä on sellaisia ihmisiä, jotka pystyy yllättäen hiihtämään kovaa. Pitäisi varmaan lähteä alussa kovempaa, mutta ehkä tämä oli nyt sitten tähän hetkeen kohtuullinen suoritus. Oli sellainen olo, että jaksaa hiihtää loppuun saakka, eikä tullut sellaista oloa, että hyytyisi lopussa. Mutta kyllä se vaatisi, että jaksaa koko ajan pitää kovempaa vauhtia. Vapaalla oli viime kausi tosi vaikea, joten ihan ok”, Mononen kertoo ja jatkaa huomista kisaa kommentoiden: ”Lähden nostamaan sijoituksia. Katsotaan tarkemmin, kun näen listat.”

Riitta-Liisa Roponen, Anne Kyllönen, Riikka Sarasoja-Lilja ja Mona-Liisa Malvalehto jäivät kauaksi kärjestä.

Anne Kyllönen: ”Viiden kilometrin vapaa väliaikalähdöllä ei ole ikinä kuulunut bravuureihini, aina se on heikoin matka. Ihan jees-tuntuista hiihtoa, selvästi puuttuu vielä parhaasta lyönnistä, mutta ei nyt mikään katastrofikaan. Huomenna lähdetään taistelemaan joka ikisestä sijasta. Se on yleensä ollut mulle hyvä matka. Toivotaan, että suksi toimii ja tyttö on kunnossa, ja huomenna saisin hyvän kisan aikaan.”

Riikka Sarasoja-Lilja oli kisan jälkeen pettynyt jäätyään voittajalle 1.14,8: ”On mysteeriolo, olisin kyllä itsenäisyyspäivän kunniaksi halunnut hiihtää paremmin, mutta nyt meni aika lailla metsään. Tällä hetkellä kiukuttaa niin paljon, on että vielä vaikea analysoida sitä sen tarkemmin. Vielä ennen kisaa oli sellainen taistelutsemppi päällä, mutta kun niitä sekunteja alkoi tulla lisää, niin oli tosi huono hiihto tänään. Mahdollisimman nopeasti pitää unohtaa tämä päivä ja miettiä kivoja asioita. Pitää nyt tehdä kaikkea muuta kuin miettiä tämän päivän kisaa, yrittää mahdollisimman nopeasti unohtaa.”

Päävalmentaja Reijo Jylhän mielestä rata oli tänään vaikea ja hänen omiin ohjeisiinsa jäi hiukan petrattavaa: ”Se oli vaikea kisa naisille hiihtää. Oli pureva keli, hitaassa vauhdissa suksi liukui jyrkissä nousuissa huonosti, vaikka oli kova alusta ja hyvä pakkaskeli niin suksi ei liukunut kovin hyvin. se kertautui, kun hapotti nousuissa, niin kertautui laskuissa, kun on vauhdikas rata. Oma ohjeistukseni oli ehkä liiankin varovainen lähdön suhteen. Tuo on sellainen rata, että siinä pitää uskaltaa lähteä vauhdilla, on vaikea saada rytmistä kiinni, jos lähtee liian varovaisesti.”

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle