Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilkka Herola tyytyväinen yhdeksänteen sijaansa

Ilkka Herola tyytyväinen yhdeksänteen sijaansa

 

Yhdistetyn kisassa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi jälleen Ilkka Herola sijoittumalla yhdeksänneksi. Mies vitsaili, että sunnuntain kisaan voisi lähteä hakemaan parannusta vaikka jokaisella osa-alueella.

Yhdistetyn Lillehammerin kisan mäessä  Ilkka Herola hyppäsi 128,5-metrisen , joka toi miehelle 128,4 pistettä. Ladulle mies lähti reilun minuutin takaa-ajoasemasta kärkeen. Lillehammerin laduista pitävä Herola napsi kymmenen kilometrin hiihto-osuudella muutamia sijoituksia. ”Oon tyytyväinen, ihan hyvä päivä oli. Hiihto oli nyt vahvempaa kuin Rukalla, pitäisi vaan opetella hyppäämään. Ei ole mäen kanssa päässyt vielä sinuiksi. Tänään oli parempaa kuin eilen karsinnoissa. Asentoa pitäisi saada vähän alemmaksi, siihen saisi enemmän jalkaa keulalle. Nyt se on vähän semmoista luikauttamista ilman ponnistusta. Siinä riittää huomiselle parannettavaa vielä reilusti. Latu oli ihan kohtuullisen liukas. Lähdetään huomiseksi vaikka parantamaan kaikkea. Ollaan nyt yltiöpositiivisia, pitää hypätä huomenna pidemmälle ja siihen tuollainen samantyylinen hiihto, niin kyllähän siinä varmasti tuloksetkin paranee.”

Janne Ryynänen hyppäsi 123,5 metriä (pisteet 116,2) ja lähti ladulle 1.58 kärjen perään. Lopputuloksissa Ryynänen oli 44:s. Mies oli suoritukseensa pettynyt: ”Myöhässä oli ajoitus hypyssä, eikä olisi pitänyt hiihtää ollenkaan, kun olen sairastellut. Ei ollut nyt järkevä veto. Ei ollut ihan kaikki muumit laaksossa, oli kyllä sellaista taapertamista. Kurkku on ollut kipeänä koko viikon ja buranalla mennään eteenpäin ja toivoin, että kipu olisi pysynyt poissa, mutta kyllä se aika paljon vaikutti tuohon. Ei ollut yhtään paukkuja ladulla. Katsotaan mihin suuntaan menee, jos yhtään huonompaan suuntaan menee, niin ei varmaan ole järkeä kisata huomenna.”

Leevi Mutrun 127-metrinen hyppy riitti 121,1 pisteeseen. Loistavasti mäessä onnistunut Mutru lähti 10 kilometrin hiihto-osuudelle 1.38 takaa-ajoasemasta kärkeen nähden. Maalissa Mutrun sijoitus oli 46:s.  ”Pystyin eilisestä ja koekierroksesta lisäämään hyppyyn mittaa, niin mäki oli ihan positiivinen suoritus. Hiihtoladulla sitten tulikin totaalifloppi, ei lähtenyt yhtään. Ensimmäisellä kierroksella meni kroppa jo niin hapoille, ettei oikeastaan liikahtanut sen jälkeen enää mihinkään. Yritin välillä lisätä vauhtia, mutta meni niin hapoille, että rupesi pelottamaan, että pääseekö tässä edes maaliin. Päätin kuitenkin, etten todellakaan keskeytä vaan jatkan maaliin saakka. Ei tuosta jäänyt hirveesti jälkipolville kerrottavaa tuosta suorituksesta. Toivotaan, että huomenna olisi parempi päivä varsinkin hiihdon osalta. Nyt pitää ottaa totaalilepo, niin jospa tuo hiihto vähän paranisi.”

Mutrun mäkihanskoihin oli kirjoitettu Onnea ukki. Nuorimies naurahtaa: ”Joo, ukilla on 75-vuotispäivä tänään. Onnittelut ukille”

Matti Herola hyppäsi mäestä komeat  128,5 metriä, mutta tasajalka-alastulo verotti pisteitä.  Mies olisi lähtenyt hiihto-osuudella kahden minuutin takamatkalta, mutta reilu kaula kärkeen ei kuitenkaan ollut ratkaiseva tekijä päätöksessä: ”Sen verran paha flunssa,  ettei kannata riskeerata, että ei menisi pahemmaksi tämä homma. En olisi lähtenyt tänään hiihtämään, vaikka olisin kärjestä ladulle lähtenyt, sillä flunssassa ei silti olisi hiihto riittänyt pisteille ja olisin vaan sairastunut pahemmin. Toivotaan, että huomenna olisin terve. Huomenna aamulla teen ratkaisun sunnuntain kisan suhteen. Olo on koko ajan paranemaan päin. Rukalla oli jo ihan ok, mutta tuli vähän vielä takaisin. En kuitenkaan ollut tänään kisakunnossa hiihdon osalta.

Päävalmentaja Petter Kukkosnen arvioi päivän suomalaissuorituksista. "Ilkan hyppy ei ollut niin hyvä teknisesti kuin koekierroksen hyppy, mutta verrattuna eiliseen, mikä oli katastrofaalista, niin nyt oli paljon parempaa. Ilkalla on hyvä paikka lähteä ladulle." "Leevi Mutrulla oli tänään  kaksijakoinen suoritus. Erittäin hyvä hyppy ja onnistuminen mäessä, mutta nuorelle miehelle tässä kahden viikon aikana paljon uusia asioita ja höyryämistä. Kehon aerobia ei pelannut tänään edes huonosti tuolla ladulla. Tässä tavallaan oppirahoja maksetaan näistä uusista urheilijoista, mutta se on ihan normaalia, että maailmancupissa on paljon uusia asioita”, Kukkonen kommentoi.

Kisan flunssan takia väliin jättäneen Matti Herolan hyppyä päävalmentaja kehui tekniikan osalta: ”Matti hyppäsi pitkälle ja se oli teknisesti hyvä hyppy, mutta tasajalka- alastulolla. Siinä Matti menetti 25 sekuntia. Matti ei tänään lähtenyt hiihto-osuudella, kun Rukalta saakka vaivannut flunssa halutaan nyt saada kuriin."

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle