Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Heikkinen parhaana suomalaisena seitsemäs

Heikkinen parhaana suomalaisena seitsemäs

 

Lillehammerin minitourilla hiihdetiin lauantaina vapaan hiihtotavan normaalimatkoja. Suomalaismiesten parhaasta sijoituksesta vapaan kympillä vastasi seitsemänneksi hiihtänyt Matti Heikkinen

Matti Heikkinen oli Lillehammerin vapaan kympin väliaikalähdössä selvästi paras suomalaishiihtäjä, muiden jäädessä pisteiden ulkopuolelle. ”Ihan hyvä hiihto näin keskeneräiseksi tekemiseksi.  Kyllä tuohon sijoitukseen pitää olla tyytyväinen. Reidet pitää saada vielä mukaan menoon, jos meinaa menestyä, mutta ihan tyytyväinen minä tämän päivän suoritukseen olen”, Heikkinen kommentoi. Kisan puolivälissä Heikkisen menovauhti hiukan hiipui.  ”Semmoset pikkutyrmät siinä melkein tuli, ei mitään kummempia. Hiihdin aggressiivisesti ja kestin sitä tänään tuon verran. Maitohappo tappaa hullunkin” Heikkinen nauraa.

Päävalmentaja Reijo Jylhä iloitsi Heikkisen hiihdosta: ”Matin hiihto oli kyllä päivän valopilkku. Oli semmoinen, että jaksoi tulla loppuun asti. Ei ollut kovin kaukana podium tänä päivänä. Se oli kyllä hyvä suoritus. Sprinttimiesten tasaisuus oli toinen hyvä juttu, osoittaa, että sieltä voi hyvänä päivänä normaalimatkoilla maailmancupin pisteille, kun erot eivät olleet niin isoja.” Distanssimiesten suoritukseen päävalmentaja otti varovaisesti kantaa, sillä hän ei ole vielä puhunut urheilijoiden itsensä kanssa: ”Mitä etukäteen keskusteltiin, niin odotusarvo oli varmaan kolmikolla Perttu, Lari ja Ville korkeammalla tämän päivän suhteen. Sijoitukset ovat sen verran vaatimattomia, ettei kukaan hiihtäjä varmaan niihin osaa olla tyytyväinen. Tuo aikaero on sellainen, että kertoo miesten kilpailun tasaisuudesta ja ehkä hiukan siitäkin, että kunto on vähän keskeneräinen ja vaatii kisoja lisää.”

Toiseksi parhaasta suomalaissuorituksesta vapaan kympillä vastasi 49:nneksi hiihtänyt Ville Nousiainen. Sprintteriryhmästä kovinta vauhtia piti 52:nneksi hiihtänyt Martti Jylhä: ”Ehjä suoritus, joka ei herätä suuremmin mitään hurraa-huutoja. Ensimmäisellä kierroksella, vaikkakin tuo pitkä nousu on mulle myrkkyä, niin onnistuin ihan kohtuullisesti oman vauhdin asettamisen koko matkalle. Sen jälkeen ei ihan tuoreet jalat olleet hiihtää. Tuo ero kärkeen ei kuitenkaan ole ihan mikään katastrofi ja se oli sitä luokkaa, mitä perushiihdolla voi nyt odottaa.”

Eilen huippuhiihtoon venynyt Juho Mikkonen oli lauantaina 65:s. Jylhän sunnuntain tavoite liittyykin Mikkosen voittamiseen: ”Juho pitää voittaa, meillä on veto tästä tourista ja sitten varmasti sunnuntai-iltana näkyy, kumpi sen on hävinnyt. Siitä enemmän myöhemmin”, Jylhä nauraa.

55:nneksi sijoittunut Perttu Hyvärinen lähti pistejahtiin ja jäi tavoitteestaan, joten miehen äänessä oli selvää tyytymättömyyttä: ”En ole tyytyväinen hiihtoon, taktiikka oli sitä, että lähdin rohkeasti ja lähdin sitten pikkuisen liian rohkeasti. Pitkissä mäissä rupesi tulemaan eroa. Toiveena oli hiihtää jopa maailmancupin pisteille, mutta kyllä siitä jäätiin nyt yli puoli minuuttia. Järkevämmällä hiihdolla olisi pystynyt parempaan tulokseen, mutta ei välttämättä pisteille. Aika raju paikka tämä Lillehammer kuitenkin on hiihtää.  Ei tämä mikään katastrofikaan kyllä ollut. Pikkuisen järkevämmällä vauhdinjaolla olisi tänään pystynyt parempaan, ei tarvitse kyllä hävetäkään. Varmasti miehiä paljon yhtä aikaa lähtee, joten peesiä oon tarjolla, porukkahiihtokin on mulle uutta, niin katotaan miten se lähtee menemään

Lari Lehtonen oli suoritukseensa pettynyt. 59:s sija ei millään muotoa tyydytä miestä. ”Sinnillä ja sisulla itsenäisyyspäivän kunniaksi vedettiin, mutta se ei nyt valitettavasti riittänyt tuon parempaan. Ois mukava itsellekin, jos ois kristallipallo, josta voisi vastauksia katsoa. Odotin, että suksi kulkis paremmin, ei mennyt niin kuin oli oma ajatus. Nyt on palattu parin vuoden takaiselle tasolle, kun niitä askelia ottaisi kuitenkin mieluummin eteenpäin kuin taaksepäin. Nyt pitää käydä suunnittelemaan, että millä niitä askelia otetaan oikeaan suuntaan. Pitää vaan yrittää miettiä positiivisesti, että kyllä tää homma kääntyy. Se on taas huomenna uudet kisat ja uudet kujeet.”

Matias Strandvall johti vielä viimeisessä väliajassa sprintterikaveriaan Martti Jylhää, mutta maalissa asetelmat olivat vaihtuneet ja Strandvall jäänyt toistakymmentä sekuntia. ”Paras suksi meni rikki ja kaaduin viimeisessä laskussa, niin se harmittaa. Ylämäessä oli jäätävä, varmaan kalliota tuli pintaan, onko nämä sitä mieltä, ettei saa olla liukkaat ladut vaan pitää hiekoittaa, niin jäätävä naarmu sukseen. Korjattavaksi menee ja se on siinä fifty-fifty, että tuleeko takaisin. Sitten olin nenilläni viimeisessä laskussa, kun olin hapoilla, harmittavasti. Harmittaa, kun otin Martilta kunnolla turpaan. Kaatumiseen saakka olin todella tyytyväinen hiihtooni ja kroppa toimi, jalat toimi ja hapot huuhtoutui. Kun vaan sais nyt sen tuloksen saakeli”, Strandvall toteaa harmistuneena. ”Sprintistä tai jostain, sitten mä oisin tyytyväinen, kun saisin kunnon mukaisen tuloksen.” Kaatumisessa Strandvall ei loukannut itseään, mutta menetti arvokkaita sekunteja. ”Viidestäkympistä kun nollaan tippuu vauhti mäen alaosassa, niin kyllä siinä aika paljon ilmaisia metrejä menettää. Aika nollasta jouduin lähtemään. En mä tiedä onko se epäonneakaan, se tulee, kun se tulee ja sitten toivottavasti on enemmänkin onnea”, Strandvall naurahtaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle