Lehtonen ja Lahti hopealle Englannissa

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti sijoittuivat toiseksi Pohjois-Euroopan Lentopalloliiton eli NEVZA:n turnauksessa Bournemouthissa. Finaalissa suomalaiset kokivat 0-2 (14-21, 15-21) -tappion ruotsalaisparille Karin Lundqvist - Nina Grawender.

Samat parit ovat kohdanneet tällä kaudella kyseisen turnauksen loppuottelussa jo neljä kertaa, joista kolme aikaisempaa on päättynyt suomalaisten voittoon.

- Hyvä turnaus meiltä lukuun ottamatta finaalia, jossa ei saatu oikein mitään kulkemaan, tiivisti Riikka Lehtonen viikonlopun pelit.

Maamme toinen naispari Essi Hasu - Anniina Parkkinen selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon, mutta joutui tyytymään lopulta päätöspäivän kahden tappion myötä neljänteen sijaan. Mari Kivilahti - Laura Tuomola sijoittui Englannissa yhdeksänneksi.

Miesten puolella Jyrki Nurminen - Pekka Piippo taisteli hienosti sekä välierässä että pronssiottelussa, mutta hävisi molemmat kamppailut niukasti 1-2. Santeri Sirenin ja Saku Viljamaan loppusijoitus Bournemouthissa oli lopulta yhdeksäs.

Suomen naisparit jatkavat Englannista suoraan Etelä-Afrikkaan, jossa pelataan tulevalla viikolla FIVB:n kauden päätösturnaus. Molemmilla kaksikoilla on Mangaungin kisaan suora pääsarjapaikka.

- Nollataan mahdollisimman nopeasti tämä tappio ja aletaan keskittyä täysillä seuraavaan turnaukseen. Kiva, että pelit jatkuvat vielä. On mielenkiintoista lähteä haastamaan kovia pareja, Lehtonen iloitsi.

Englannin NEVZA:n mitaliottelut: