Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Heikkinen seitsemäs, Lehtonen ja Nousiainen nousivat maailmancupin pisteille

Heikkinen seitsemäs, Lehtonen ja Nousiainen nousivat maailmancupin pisteille

Suomalaiset mieshiihtäjät onnistuivat Lillehammerin takaa-ajon 15 kilometrin perinteisellä osuudella vähintäänkin erinomaisesti.

Norjalaisen ylivoiman takana vaihtelevista asetelmista takaa-ajoon lähteneet hiihtäjät suoriutuivat lopulta loistavasti: seitsemänneksi hiihtäneen Matti Heikkisen jälkeen pistesijoille hiihtivät myös hurjasti nousseet Ville Nousiainen (sija 23) ja Lari Lehtonen (sija 26). Lähtöasetelmat määrittyivät minitourin aiempien kisojen, perjantain sprinttihiihdon ja eilisen vapaan hiihtotavan 10 kilometrin hiihdon mukaan.

Perinteisellä hiihtotavalla Lehtonen paransi sunnuntaina sijoitustaan lähes neljäkymmentä pykälää ja hiihti yhden päivän kovimmista yksityisajoista. Samalla Lehtonen kirjautti itselleen kauden ensimmäiset pisteet maailmancupissa.

”Se oli aika lailla uran paras hiihto ikinä! Nyt tuli todellinen pöljä päivä, tähän oli hankala eilisen jälkeen uskoa. Päivät eivät tosiaankaan taida olla veljiä keskenään. Eilen tuntui että kaikki menee ihan päin seiniä, mutta sitten iskikin tämmöinen päivä kohdille”, häkeltynyt Lehtonen kommentoi kilpailun päätteeksi.

Ville Nousiainen oli päivän toinen suomalainen supernousija.

”Se oli lähtökohta että sijoitus nousee ja paljon. Ladulle lähdin tykitysmeiningillä, siellä juostiin kilpaa ja mentiin tosissaan. Kuuteen kilometriin asti tultiin aika paahtoa. Parannettavaakin yhä on. Reisissä tuntui melko lailla, se kertoo siitä että mies ei ole vielä parhaassa iskussa”, Nousiainen kertoi.

Päivän kovin suoritus löytyi Matti Heikkiseltä.

”Viimeinen kilometri oli varmasti urani paras, jos vertaa tämäntyyppisen hiihtomuodon kilpailuihin yleensä. Olen kyllä tyytyväinen hiihtooni. Siellä oli hyviä elementtejä jo paljon seassa, tämä viesti tuli valmennukseltakin. Ensi viikolle ei ihmeellisempiä suunnitelmia, lähdetään Davosiin hiihtämään kovaa”, Heikkinen kommentoi.

Päävalmentaja Reijo Jylhä oli kolmikon otteisiin tyytyväinen.

"Saatiin yksi kaveri lisää maailmancupin pisteille. Se oli paras asia kokonaisuutta ajatellen tältä päivältä. Pojat hiihtivät jokainen hyvät hiihdot", Jylhä kiitteli.

Muut suomalaiset jäivät kauaksi 30 parhaan listalta. Juho Mikkonen löytyi lopputuloksista sijalta 52, Matias Strandvall sijalta 59, Martti Jylhä sijalta 62 ja Perttu Hyvärinen sijalta 68.

”Vaikeata on. Ei sujunut mikään. Motivaatio on tämmöisten päivien jälkeen koetuksella”, Hyvärinen kommentoi kilpailun jälkeen.

Kolmea sprinttitykkiä motivoi päivän kilpailussa lähinnä keskinäinen vedonlyönti. Siitä, mistä lyötiin vetoa ja mitä Strandvall ja Jylhä joutuvat nyt tekemään, vaikeni hiihtokolmikko lähes täydellisesti.

”Sanotaanko sillä lailla että seuratkaa päivän aikana sosiaalista mediaa”, vihjasi Juho Mikkonen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle