Samu Torsti ryminällä maailmancupin pisteille Beaver Creekissä

Alppihiihdon maailmancupin Pohjois-Amerikan kiertueen päätöskilpailu laskettiin sunnuntai-iltana Yhdysvaltojen Beaver Creekissä. Miesten suurpujottelu päästiin laskemaan erinomaisissa ja tasaisissa olosuhteissa tulevassa MM-rinteessä.

Helmikuussa laskettavien MM-kilpailujen esikisoissa saatiin uusi suomalaislaskija maailmancupin pisteille, kun Samu Torsti laski mukaan toiselle kierrokselle ja onnistui nostamaan sijoitustaan viidentoista parhaan joukkoon.

Avauskierroksella kuuman ryhmän takaa startanneen Marcus Sandellin lasku oli virheetön ja 1.69 sekuntiin venähtänyt aikaero riitti takamaan hyvät lähtökohdat toiselle kierrokselle. Torsti starttasi vuorollaan rinteeseen 38. laskijana ja ehjä suoritus nosti vaasalaisen toiselle kierrokselle ja kierroksen lopputuloksissa 26. sijalle. Avauskierroksen pohja-ajan laski Itävallan Benjamin Raich, jolle Torsti jäi 2.15 sekuntia.

Toisella kierroksella Torsti pääsi hyökkäämään puhtaalla radalla. Hyvä lasku ja erityisen hyvin onnistunut radan loppuosa nosti suomalaisen kilpailun kärkeen ja uralla ensimmäistä kertaa maailmancupin pisteille. Lopputuloksissa Torsti oli 13., Ted Ligetyn noustessa kilpailun voittoon ennen Alexis Pinturaultia ja kolmanneksi laskenuta Marcel Hirscheriä.

Marcus Sandell lasku ei onnistunut toisella kierroksella suunnitellusti ja virheet jyrkällä pudottivat sijoituksen lopputuloksissa 28:nneksi. Suurpujottelun maailmancupissa Sandell on 11. sijalla ja Torsti nousi 20. sijalle.

– Avauspisteet tulivat ainakin ryminällä, Torsti naurahti kisan jälkeen.

– Kisavauhdista en ole ollut huolissani, nyt löytyi se hyvä fiilis mitä olen hakenut. Treeneissä tehdään oikeita asioita päivästä toiseen ja nyt sain siirrettyä sieltä sen hyvän tekemisen laskuihin ja tiesin missä kepit oli, ja pystyin toteuttamaan sitä laskua mitä hain, Torsti kertasi.

Urallaan ensimmäistä kertaa Beaver Creekin maailmancupiin osallistuneelle Torstille jäi hyvä maku Coloradosta.

– Hississä ei kyllä tarvitse hiljaa istua, kaikilla juttu kulkee ja iloinen meno noin yleisesti. Kyllä täällä viihtyy ja urheilua tulee jatkuvasti telkkarista, niin ei pääse hotellikuolema yllättämään. Tämä oli maailmancupin osalta viimeinen paikka missä en ole laskenut ja oli hyvä saada täältä tuntumaa jatkoa ajatellen ja hyvä tulos tuli siinä mukana, joten ei voi olla kuin iloinen.

Seuraavaksi maailmancup jatkuu Ruotsin Åressa 12. joulukuuta minne kisat siirrettiin Ranskan Val d'Isèrestä.

– Ei tuosta siirrosta meille laskijoille ole isoa haittaa. Åressa on tuttu rinne FIS-kisoista ja ihan mukava olla lähellä kotoa ja skandinaavisessa ilmapiirissä, Torsti kommentoi kisaohjelman muutosta.