Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Davosiin valitut hiihtäjät

Davosiin valitut hiihtäjät

 

Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevana viikonvaihteena Davosissa. Naiset hiihtävät lauantaina perinteisen kympin ja miehet 15 kilometriä väliaikalähdöllä ja sunnuntaina kisataan vapaan sprintissä.

Davosin perinteisen matkat ovat muuttuneet alkuperäisestä lumipulan takia. Ohjelmassa oli naisten 15 kilometrin sekä miesten 30 kilometrin perinteisen kisat, mutta matkat on lyhennetty naisilla 10 ja miehillä 15 kilometriin. Kisat hiihdetään väliaikalähdöllä.

Perinteisen normaalimatkojen kisaan urheilijat on jo nimetty, mutta sunnuntain vapaan sprintin osalta valintoja täydennetään viikon aikana, naisissa Suomella on viisi ja miehissä kuusi paikkaa maailmancupin sprintteihin. ”Käytämme kaikki paikat, mutta täydennämme Davosin sprintin hiihtäjät normaalimatkojen hiihtäjistä tämän viikon aikana. Rukan maailmancup-avauksen perinteisen kisan pohjalta on katsottu Davosin edustus ja sprintterit on valittu tietysti vapaan kisojen perusteella”, päävalmentaja Reijo Jylhä kertoo.

Valinnoissa pyritään Jylhän mukaan yksittäisten, tuoreimpien kisatulosten sijaan huomioimaan laajempi kokonaisuus.  Siinä vuorovaikutus urheilijoiden kanssa sekä keskinäinen luottamus ovat tärkeässä roolissa. ”Olemme urheilijoiden kanssa sopineet, että näyttö riittää aina pidemmälle kuin yksittäiseen kisaan. Tarkoitus on jokaiseen maailmancupiin saada hyväkuntoisia kilpailijoita ja ajatuksena on se, ettei kenenkään tarvitse lähteä maailmancupiin sen takia, että saisi pidettyä paikkansa joukkueessa”, päävalmentaja avaa valintoja.

Naiset,  10km perinteinen 
Anne Kyllönen 
Laura Mononen 
Kerttu Niskanen 
Krista Pärmäkoski 
Aino-Kaisa Saarinen

Naiset, vapaan sprintti  
Mona-Liisa Malvalehto 
Riikka Sarasoja-Lilja + 3 normaalimatkoihin valituista

Miehet, 15km perinteinen 
Matti Heikkinen 
Sami Jauhojärvi 
Iivo Niskanen 
Ville Nousiainen

Miehet, vapaan sprintti 
Martti Jylhä 
Juho Mikkonen 
Anssi Pentsinen 
Matias Strandvall + 2 normaalimatkoihin valituista

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle