LP Salo horjutti Dinamo Moskovaa, mutta ei saanut palkintoa

LP Salon erinomaiset otteet naisten lentopallon Mestarien liigassa saivat jatkoa tiistaina. Sarjapisteitä ei salolaisille kotiottelusta Dinamo Moskovaa vastaan suotu, mutta sitäkin enemmän taas kokemusta kovista otteluista. Dinamon voittonumerot olivat 1-3 (25-23, 16-25, 22-25, 16-25).

LP Salo tuli peliin todella ennakkoluulottomasti ja paukutti etenkin keskeltä Dubravka Rakicin ja Kaisa Jokisen käsillä palloa venäläisten kenttään. Avauserän voittoa saikin juhlia 1555 päinen kotikatsomo Noora Kososen hyökkäyksen jälkeen 25-23.

Venäläisten peli parani toiseen erään olennaisesti ja mm. seitsemän torjuntapisteen myötä erä meni vieraille 16-25. Dinamon hakkuri Nataliya Obmochaeva väläytteli välillä hyökkäyksiä huikeista korkeuksista, mutta teki myös kasapäin virheitä.

Kolmannessa erässä LP Salolla oli etsikkoaikansa ottaa vähintään yksi sarjapiste. 13-6-johdosta erä kuitenkin hiipi moskovalaisten pussiin erityisesti kentälle tulleen vuoden 2010 maailmanmestarin Vera Vetrovan tultua passariksi maajoukkuekapteeni Ekaterina Kosianenkon tilalle.

Vetrova oli isossa roolissa myös päätöseräksi muodostuneessa neljännessä, jossa avitti joukkueensa karkumatkalle myös syöttöpaikalta.

Kotijoukkueen ykkönen oli libero Roosa Koskelo, joka poimi huikeita venäläispommeja peliin läpi ottelun. Tällä kertaa Koskelo joutui uurastamaan myös vastaanottopuolella saatuaan peräti 31 syöttöä vastaanotettavakseen. Mestaruusliigassa Koskelo kierretään poikkeuksetta.

Hakkuri Lena Lymareva oli kotijoukkueen paras pistenainen tehoin 13/-1. Ukrainalainen pommitti välillä upealla tasolla, mutta oli välillä myös suurissa vaikeuksissa. Anu Ennok (11/+3) petrasi myös vahvasti edellisestä kotipelistä.

LP Salon keskipelaajat olivat erinomaisia osoittaen pystyvänsä koviin peleihin tällä tasolla. Hakkuriksi lopssa vaihdettu Dubravka Rakic teki 9/0, Kaisa Jokinen 6/+3 ja päätöserässä peliin tullut Laura Pihlajamäki 3/+3.

Vieraista hakkuri Obmochaeva kasasi 23/+16, mutta teki etenkin alkupelissä paljon suoria virheitä. Keskipelaajat Iuliia Morozova ja Regina Moroz ottivat yhteensä 11 torjuntaa tehden yhteensä pisteet 21/+14.

Dinamo Moskova nousi kolmen pelin jälkeen nyt seitsemään pisteeseen. Keskiviikkona oman kolmannen ottelunsa Italiassa pelaavista lohkon joukkuieista Dresdner SC:llä on neljä pistettä ja Busto Arsiziolla kolme. LP Salon pistesaali on puolessa välissä lohkovaihetta yksi.

Kari Raatikainen, LP Salon päävalmentaja:

- Lähtökohtaisesti lähdimme voittoa hakemaan, kun sitä ei tullut niin pettymys on aikamoinen. Tietyllä tavalla voi joukkueesta olla taas ylpeä, pelaaminen on vakiintunut jollekin tasolle tässä Mestarien liigassa. Tällä tasolle voimme voittaa eriä ja voidaan varmaan voittaa otteluitakin. Usko voittoon on kasvanut taas edellisestä ottelusta.

- Kolmannen erän menettäminen oli suuri pettymys, tuollainen johto pitäisi pystyä pitämään. Passarin vaihto oli tällä kertaa tärkeä heti pelin käänytmisessä vastustajalle, kuten Dresden ottelussakin. Pikkaisen erilainen pelitapa johti meidän vaikeuksiin etenkin puolustuspelissä. Pystyimme haastamaan, mutta ei voittamaan.

Andrei Podkopaev, Dinamo Moskovan päävalmentaja:

- Pelin alku oli meille todella hankala, eikä hyökkäyksemme meinannut käynnistyä ollenkaan. Kotijoukkue puolusti erinomaisesti. Päivän parasta oli kolmannen erän kääntyminen eduksemme vaikeasta tilanteesta. Neljä erä oli jo meiltä normaalia peliämme.

- LP Salon keskipelaajat olivat erinomaisia ja libero (Roosa Koskelo) pelasi upeasti.