Suomi välieriin kontrolloidulla 6-1-voitolla Norjasta

Suomi pelaa kymmenenessä salibandyn MM-turnauksessa yhtä monennen kerran välierissä. Semifinaalipaikka varmistui iltapäivällä Göteborgin Scandinavium-hallissa Suomen kaataessa puolivälierässään Norjan 6-1 (3-0, 0-0, 3-1).

Suomen voitto Norjasta alkoi rakentua jo avauserässä kun edellisissä peleissä itseään hakenut ykkösketju Lauri Kapanen - Jani Kukkola - Mika Moilanen latoi pallon kolmesti verkkoon. Pallon oikealle Norjan viisikon taskuun saanut Kukkola kanttasi keskelle kilauttamaan takatolpan kautta avausosuman, ja kaksi seuraavaa kiskaisi ketjun vasen laituri Kapanen. Suomen 2-0 syntyi vasempaan yläkulmaan Jani Kukkolan pudotuksesta taakse, ja kolmannen maalin Kapanen sai lakaista Mika Moilasen tarjoilusta.

Toinen erä jäi peräti puuduttavaksi pallon siirtelyksi Suomen säästellessä voimiaan ja Norjan osoittauduttua kovin aseettomaksi. Päätösjakson alussa ottelu sai hetkeksi sähköä kun helppo pallo pomppasi Mikael Laxin lavasta yli laidan ja tilaisuutensa haistanut Ketil Kronberg sivalsi sisäänlyönnin suoraan maalin takakulmaan ohi Eero Kososen.

Viisi minuuttia Norjan kavennuksesta maalille noussut Rickie Hyvärinen sipaisi Eemeli Salinin poikkisyötöstä vapauttavan 4-1, ja Norjan viimeinen mahdollisuus suli kun se ei onnistunut hyödyntämään Oscar Hänniselle vihellettyä ottelun ainoaa jäähyä.

Loppuminuuteilla Suomi kaunisteli vielä kahdesti lukemia poikkisyötöistä. Oscar Hänninen nosti Eemeli Salinin tarjoilusta 5-1, ja viisi sekuntia ennen summeria napautti vielä Mika Kohonen rystyltä 6-1 Kari Koskelaisen toimitettua pallon lapaan.

Suomen päävalmentaja Petri Kettunen oli tyytyväinen joukkueen tunnolliseen puolustuspeliin mutta odottaa hyökkäyksistä vielä nähtyä enemmän.
- Puolustus ja palloton peli ovat pelimme kivijalka, joten on tärkeää, että ne ovat kunnossa niin kuin nyt. Hyökkäyksessä ei kuitenkaan vielä päästy pelaamaan liikkeestä liikkeeseen eikä saatu jatkumoita sillä tavoin kuin oli tarkoitus. Yksi osa sitä oli laukausten määrä, vielä enemmän tarvitaan ratkaisuhalua ja kohti sitä pömpeliä pelaamista. Ne maalit kuitenkin tehdään laukomalla eikä syötöillä, Kettunen painotti.

Ykkösketjun onnistumiset eivät valmentajaa yllättäneet. Ottelun aikana nähtiin myös kokoonpanomuutoksia kun Jami Manninen ja Kari Koskelainen tulivat Tero Tiitun ja Miko Kailialan sijaan Mika Kohosen laidoille ja Mikael Lax penkiltä Suomen puolustukseen Risto Töllikön tilalle.
- Osittain peruskierrätystä ja osittain myös joukkueen herättelyä, Petri Kettunen perusteli.
- Ykkösen onnistumisiin olen tyytyväinen mutta huolissani en toki ole ollut. He osaavat kyllä pelata ja luoda maalipaikkoja vaikka se Ruotsia vastaan vaikeaa olikin.

Lauantaiseen välierään (klo 14) Suomi saa vastaansa voittajan puolivälierästä Tshekki-Tanska, joka on vuorossa perjantaina klo 17.

Salibandya, Göteborg
Miesten MM-turnaus

Puolivälierä
11.12. Suomi - Norja 6-1 (3-0, 0-0, 3-1)

1. erä: 8.30 Jani Kukkola (Juha Kivilehto) 1-0, 12.07 Lauri Kapanen (Kukkola) 2-0, 19.03 Kapanen (Mika Moilanen) 3-0.
2. erä: Maaliton.
3. erä: 44.20 Ketil Kronberg 3-1, 49.05 Rickie Hyvärinen (Eemeli Salin) 4-1, 56.51 Oscar Hänninen (Salin) 5-1, 59.55 Mika Kohonen (Kari Koskelainen) 6-1.

Suomen paras pelaaja: Oscar Hänninen.

Jäähyt: Suomi 2 min, Norja 0 min

Torjunnat: Eero Kosonen, Suomi 2+2+6=10, Christer Rönnmark, Norja 3+6+4=13

Erotuomarit: Petr Cerný ja Jirí Janousek , Tshekki