Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Alppihiihtäjillä superviikonloppu Åressä ja kumparelaskijat avaavat kauden Rukalla

Alppihiihtäjillä superviikonloppu Åressä ja kumparelaskijat avaavat kauden Rukalla

Alppilajien maailmancupit jatkuvat tulevana viikonloppuna Skandinaviassa, kun Ruotsin Åressa lasketaan Val d'Isèrestä ja Courchevelistä siirretyt naisten ja miesten alppihiihdon tekniikkalajit sekä Rukalla lasketaan freestylehiihdon kumparelaskun avauskilpailu.

Viime viikonloppuna Yhdysvaltojen Beaver Creekissä onnistunut Samu Torsti nousi 13. sijan myötä 60 parhaan joukkoon alppihiihdon maailmancupin lähtölistalla, joka toi Suomelle kolmannen paikan suurpujottelun maailmancupiin. Torstin ja Marcus Sandellin lisäksi kolmannen paikan perjantain iltakilpailussa täyttää Eemeli Pirinen.

– Nyt aletaan tosissaan tuomaan laskijoita mukaan maailmancupiin. Åreen lähtee nyt Eemeli ja myös Victor Malmström tulee varmasti laskemaan kauden aikana maailmancupia, vastuuvalmentaja Janne Haarala kertoi matkalla Åreen.

Perjantaina lasketaan päivällä naisten suurpujottelu, jossa Merle Soppela tavoittelee hyviä sijoituksia hyvin sujuneiden Eurooppa-cupien jälkeen. Suurpujottelun lisäksi rovaniemeläinen on mukana myös lauantain pujottelussa. Sunnuntaina laskettavassa miesten pujottelun maailmancupissa pisteitä metsästävät Santeri Paloniemi ja Jens Henttinen.

Freestylehiihdossa katseet kohdistuvat viikonloppuna Rukalle, jossa lasketaan lauantaina kumparelaskun maailmancupin avauskilpailut. Kilpailussa on mukana kuusi suomalaista ja mielenkiintoa kilpailuun tuo uusi kilpailuformaatti, kun tänä vuonna lasketaan alkukilpailusta lähtien laskija-laskijaa vastaan parikumpareissa.

Tiivis kilpailutapahtuma Kuusamossa käynnistyy lauantaina 15:10 ensimmäisella alkukilpailukierroksella. Finaalit lasketaan klo 17:00 lähtien. Alkukierrosten suomalaissuoritukset ja suoraa lähetystä finaaleista voi seurata YLE TV2:lla ja Yle Areenassa klo 16:50-18:20.

Ski slopestylessä kausi alkaa Yhdysvaltojen Breckenridgessä torstaina klo 18:30 alkaen laskettavalla semifinaalilla. Suomalaislaskijoista kutsukilpailussa mukana on maajoukkuelaskija Antti Ollila.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle