Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maija Järvelä maailmancup-voittoon Vuokatissa

Maija Järvelä maailmancup-voittoon Vuokatissa

Maija Järvelä voitti ampumahiihdon 12,5 kilometrin kilpailun vammaishiihdon maailmancupissa Vuokatissa. Järvelä selvitti kaikki neljä ampumapaikkaa ilman ohilaukauksia ja vei ykköstilan 1.02,4 minuuttia ennen Venäjän Alena Kaufmania. Ukrainan Iryna Bui oli kolmas. 

”Tulokseen olen erittäin tyytyväinen, mutta hiihtoon en. Jalat eivät vaan lähteneet toimimaan, en saanut itseäni oikein ahtaalle. Vasta viimeisellä kiekalla alkoi hengityksen puolelta tuntua kilvanhiihdolta. Siltä osin en ole ihan tyytyväinen”, Järvelä sanoi. Hän oli sen sijaan erityisen tyytyväinen ammuntaansa, joka lopulta nosti hänet voittajaksi. 

”Välillä oli vaikeitakin puuskia, mutta silti nollat. Nautin kyllä ammunnasta tänään, sillä tykkään tuulesta. Pitkässä kisassa tykkään siitä, että ammunnalla on iso merkitys. Ei kannata ikinä luovuttaa, sillä ammunnalla voi paikata paljon”, Järvelä sanoi. Järvelän tavoin liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa kilpailevalla Juha Härkösellä ei sen sijaan ollut paras päivänsä ja hän sijoittui 17:nneksi.

Perjantaina maailmancupissa on välipäivä. Lauantaina kilpaillaan maastohiihdossa perinteisen matkoilla, jolloin suomalaisista urakkansa avaavat muun muassa Ilkka Tuomisto ja Sini Pyy.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle