Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilkka Tuomisto seitsemäs cup-avauksessaan

Ilkka Tuomisto seitsemäs cup-avauksessaan

 

Ilkka Tuomisto oli suomalaisista parhaana seitsemäs vammaishiihdon maailmancupin osakilpailussa Vuokatissa. Kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa voitti Ukrainan Ihor Reptjuh.

”Vaikea kymppi. Ei oikein lähtenyt kone pyörimään missään vaiheessa. Lihaksisto ei ole tällä hetkellä siinä kunnossa, että pystyisi juoksemaan mäkiä paremmin”, Tuomisto kertoi.

”Alkutalven kunto on hyvä. Parempia kisoja on alkukaudesta ollut. En ole huolissani jatkosta, kun lihaksisto saadaan vain toimimaan.”

Sini Pyy sijoittui 12:nneksi kelkkahiihtäjien viiden kilometrin matkalla. Vuodenvaihteessa Yhdysvaltoihin leirille suuntaava Pyy ei ollut tyytyväinen suoritukseen avauskisassaan pehmeällä ladulla, mutta katsoi jatkoon positiivisin mielin.

”Alusta ei sopinut minulle, mutta toisaalta se on sama kaikille. Aika paljon oli jännitystä, koska oli kauden ensimmäinen kisa. Nyt se on kuitenkin takana, enkä ihan pettynytkään ole, vaikka ei tullut sellaista kisaa, jonka olisin halunnut. Tästä on ihan hyvä jatkaa”, Pyy kertoi.

Hän kertoo kehittyneensä viime kaudesta ”hirveästi”.

”Oikeastaan jokaisella osa-alueella olen mennyt paljon eteenpäin. Harjoitteluni on kehittynyt – paljon on tullut uusia harjoitusmuotoja. Nyt vaan odotellaan kisaa, jossa saan kaiken ulosmitattua”, MM-kisoihin tähtäävä Pyy sanoo.

Debytantit Inola 12:s, Hanhimäki 15:s

Näkövammaisten sarjassa nähtiin kaksi suomalaista maailmancup-ensikertalaista. Kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa Inkki Inola oli oppaansa Timo Salmisen kanssa 12:s ja Juha Hanhimäki oppaansa Jukka Mursinoffin kanssa 15:s. 15-vuotias Inola oli positiivisin mielin urakkansa jälkeen.

”Ei ollut ihan parasta hiihtoa, mutta ihan ok. Kauden päätavoite on pärjätä Hopeasommassa ensi vuoden puolella.”

Hanhimäki oli suht’ tyytyväinen debyyttiinsä.

”Vaikea kymmenen kilometrin kisa raskaassa kelissä. Ei kunto riitä vielä tällaiseen vauhtiin. Pimeys hankaloitti viimeisiä kierroksia. Tällä kaudella on tavoite oppia hiihtämään paremmin.”Sunnuntaina hiihdetään sprintit.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle