Jussi Penttala avasi kauden kahdeksannella sijalla Rukan parikumpareissa

Kumparelaskun maailmancup avattiin jälleen Rukatunturin loistavissa olosuhteissa. Edes pieni sumu ei haitannut uudella kilpailuformaatilla läpivietyä kisaa ja myös suomalaisittain tulos oli lupauksia herättävä.

Maajoukkuelaskijat Jussi Penttala ja Jimi Salonen olivat odotetusti Suomen joukkueen vahvimmat parikumpareissa. Molemmat laskijat selvyityivät mukaan finaalikierrokselle, jossa suomalaiset kohtasivat toisensa.

Kotijoukkueen välienselvittelyssä Penttala oli tällä kertaa Salosta parempi. Ratkaisu nähtiin rinteen keskipätkällä, jossa Salosen ote herpaantui ja Penttala pääsi laskemaan rauhassa maaliin ja kahdeksan parhaan joukkoon.

Semifinaalissa USA:n Thomas Rowley oli kuitenkin Penttalaa etevämpi yhdellä pisteellä ja yhdysvaltalainen laski finaaliin ja lopputuloksissa neljänneksi. Kilpailun voiton vei Kanadan Philippe Marquis, joka kukisti isossa finaalissa Japanin Sho Endon. Kolmannen sijan ennen Rowleyta vei Ranskan Anthony Benna.

Jussi Penttalan sijoitus lopputuloksissa oli kahdeksas ja Jimi Salonen oli tuloslistalla 15. sijalla. Ensimmäisellä kierroksella karsiutuneen
Topi Kannisen sijoitus oli 44., Veli-Valtteri Vanhalan 49. ja Olli Penttalan 53.

Naisten kilpailussa Anniina Lahti jäi myös ensimmäiseen alkuerään ja sijoitus lopputuloksissa oli 33. Naisten kilpailun voittoon laski Kazakstanin Yulia Galysheva, toiseksi sijoittui Kanadan Chloe Dufour-Lapointe
ja kolmanneksi USA:n
Hannah Kearney.

– En ehkä eilisen perusteella olisi uskonut, että taistelen näin korkeista sijoituksista, mutta pitää olla tosi tyytyväinen tulokseen. Nyt jäi hieman hampaankoloon ja pieni harmitus, mutta tämä oli kaiken kaikkiaan hyvä startti kauteen, kahdeksanneksi laskenut Jussi Penttala totesi kisan jälkeen.

– Alahypylle olisi ehkä saanut hieman hidastaa, mutta muuten toimi paketti hyvin tänään. Ajassa voitin jenkin viimeisellä laskulla ja tekniikka oli hyvää, mutta varmaan se sivuun mennyt alastulo vei mahdollisuudet jatkosta, Penttala jatkoi.

Seuraavan kerran kumparelaskun maailmancupissa kilpaillaan Calgaryssä 3. tammikuuta 2015.

– Tämä antoi luottoa ja uskoa omaan tekemiseen. Joulun jälkeen lähdetään kohti Pohjois-Amerikkaa ja siitä sitten katseet kohti MM-kisoja, Penttala suunnitteli.