OrPo kaatoi Kuortaneen

Hatun nosto Kuortaneen nuorten joukkueelle.  He taistelevat upealla asenteella muita joukkueita vastaan ilman ulkomaalaisia ammattilaisia.  Joukkue puolustaa ja hakee palloja kuin herhiläinen.

OrPo ei saanut peliään heti uomiinsa.  Teknisellä oltiin vielä lukemissa 14-12.  Bojana Martinovic oli vahvassa roolissa, kun OrPo karkasi 17-15 tilanteesta 20-16 johtoasemaan.  Agnes Pallag ja Julia Tokarenko tulivat vielä apuun ja erä päättyi OrPolle 26-16.
Toinen erä oli tasanumeroissa vielä 9-9, josta OrPo kiristi tekniselle 14-10.  Kuortane puolusti loistavasti, mutta OrPo hivuttautui karkuun.  Eveliina Smolander sivalsi eräpallotilanteeksi 24-16 ja passari Annina Antikainen dippasi erän päätökseen 25-16.

Kuortane tuli hyvin latautuneena pitkältä erätauolta ja vei kolmannen erän alkua muutaman pisteen etumatkan turvin. 7-9 tilanteesta Agnes Pallag iski Kuortaneen vastaanotosta kimmonneen vastapallon lattiaan, Reetta Väisänen syötti kaksi ässää peräkkäin.  OrPo tasoitti tilanteen 10-10 ja johti teknisellä 14-13.

Yleisö sai nauttia pitkistä taistelupalloista.  OrPo sai erä- ja ottelupallon torjunnalla 24-17.  sitten Kuortaneen peippi upposi ja tilanne 24-18.  OrPon hyökkäysvirheillä Kuortane pääsi jo tilanteeseen 24-22, kunnes Julia Tokarenko latasi kuutospaikalta hyvästä Outi Munnukan passista pallon ykköskulmaan.  Kolmas erä päättyi 25-22 ja ottelu 3-0.

Riikka Valkonen, Kuortane:  Eka erä lähti hyvin käyntiin.  Muutama puolustuspallo olisi tarvittu enemmän.   Motivaatio on täysi 100 ja emme lähde nöyristelemään yhteenkään peliin.

Reetta Väisänen, OrPo:  Kevättä ajatellen tärkeät kolme pistettä.  Tarkoitus oli pitää oma peli kasassa.  Kaveri pelasi hyvin ja Kuortane on kehittynyt paljon.  Tulos oli se, mitä lähdettiin hakemaan.

Aapo Rantanen, Kuortaneen päävalmentaja:  Kotijoukkue oli odotetun vahva.  Suorassa tappotehossa 10 % ero.  Hakkuria ja keskipelaajia ei saatu kuriin.  Syöttöihin olisi pitänyt saada tehoja.  Ilmeeseen olen tyytyväinen.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja: Olemme harjoitelleen koko viikon kovaa ja en odottanut, että olisimme olleet  kovin tuoreella jalalla.  Olen tyytyväinen 3-0 voittoon.  Syöttö ja vastaanotto olivat avainasia voitolle.

Reetta Väisänen pelasi uransa parhaimman ottelun tehoilla 14/+14, 4 ässää ja 5 torjuntaa, kaksi LähiTapiola-pistettä.  Myös Eeva Puukka pelasi hyvin 8/+7, 2 ässää ja 1 torjunta.