Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ramsaun yhdistetyn maailmancupissa hiihdetään lyhyellä ladulla

Ramsaun yhdistetyn maailmancupissa hiihdetään lyhyellä ladulla

Yhdistetyn maailmancup kisataan tulevana viikonloppuna Ramsaussa. Lumipulan takia vahvistus kisojen järjestämisestä tuli vasta sunnuntaiaamuna. Päävalmentaja Petter Kukkosen mukaan tilanne ei vaikuttanut valmistautumiseen mitenkään, sillä epävarmuuteen on totuttu: ”Eihän tämä ole mitenkään normaalista poikkeavaa, että arvotaan kisojen suhteen. Säälihän se tietysti on, kun olosuhteet on vähän siinä ja siinä.”

Kisajärjestäjän mukaan vähäisistä lumivaroista saadaan lauantaiksi vedettyä 1,5 kilometriä latua. Päävalmentaja Kukkosen mukaan sunnuntaina voi olla mielenkiintoinen kisa edessä. ”Lauantaille latu ei tuota ongelmia, kun joukkuesprintissä hiihdetään normaalistikin 1,5 kilometrin ladulla. Katsotaan nyt minne se latu on tehty”, Kukkonen kertoo ja jatkaa: ”Muutama vuosi takaperin hiihdettiin siinä pellolla ja ladulla oli suunnilleen kymmenen metrin korkeusero ja onhan se urheilukisaan aivan liian vähän, jää rata liian kevyeksi huippu-urheilijoille. Ilun (Ilkka Herola) ruumiinkunnossa kevyt latu on huono, mutta muille kolmelle se on hyvä, kun erot eivät kasva niin suureksi.”

Viikonloppuna on päävalmentajan mukaan odotettavissa ruuhkaa, on latu ajettu minne tahansa. ”Ramsaussa on pieni mäki ja se heittää urheilijat muutenkin samaan kasaan. Neljä-viisikymmentä jätkää on minuutin sisällä lähtenyt ladulle.”

Suomen joukkue Ramsauhun 
Ilkka Herola 
Matti Herola 
Leevi Mutru 
Arttu Mäkiaho

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle