Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Urheilijavalinnat Davosin toiseen kisaviikonloppuun

Urheilijavalinnat Davosin toiseen kisaviikonloppuun

 

Keski-Eurooppaa vaivaavan lumipulan takia tulevan viikonlopun La Clusaz’n kisat on siirretty hiihdettäväksi Davosiin. Samalla myös hiihtomatkat muuttuivat. Alkuperäisen ohjelman mukaan lauantaina piti olla yhdistelmähiihto, jossa urheilijat vaihtavat hiihtotapaa kesken kisa sekä sunnuntaina viestit. Nyt Davosissa hiihdetään vapaan normimatkat ja sunnuntaina sprintit.

Kisapaikan muuttuminen aiheutti joukkueella muutoksia niin tämän viikon kuin matkustamisenkin suhteen. Davosin toiseen viikonloppuun Suomi ei nimeä maksimimäärää hiihtäjiä, miesten sprinttikisaan on sallitun kuuden urheilijan sijaan ilmoitettu neljä, naisten sprinttiin sallitun viiden sijaan niin ikään neljä ja miesten vapaan 15 kilometrin kisaan sallitun neljän urheilijan sijaan kolme hiihtäjää. ”Lähdemme tulevaan viikonloppuun lähinnä niiden urheilijoiden voimin, jotka ovat jo paikan päällä. Tähän kohtaan ei otettu tämän enempää säätöä, kun meni nyt kaikki välipäivien paikat ja matkustamisetkin uusiksi. Tämä oli kaikkein toimivin ratkaisu kokonaisuuden kannalta, kun tuli muutoksia ja siirryttiin normaalimatkoista sprinttiin”, päävalmentaja Reijo Jylhä kertoo valinnoista.

Ohjelman muuttuminen tarkoitti myös sitä, ettei maailmancupissa hiihdetä viestejä ennen talven MM-kisoja. ”Meille se ei ole ongelma, meillä on niin rutinoituneita hiihtäjiä, mutta voihan se joillekin muille olla ongelma. Mulla on niin hyvä tuntuma siihen, että ketkä ovat hyviä viestihiihtäjiä, ettei tämä meitä haittaa. Enkä usko, että se on meidän urheilijoillekaan mikään ongelma.”

Kilpailuohjelman muuttuminen yhdistelmähiihdosta ja viestistä normaalimatkaan ja sprinttiin johtuu päävalmentajan mukaan useasta tekijästä: ” Davosin radalla ei voi hiihtää yhdistelmähiihtoa, siihen varmaan tuli vapaan kisa, kun tänä viikonloppuna hiihdettiin perinteisellä eikä haluttu uudestaan samaa. Sunnuntaina puolestaan hiihdetään sen takia sprintti eikä viestiä, kun Sveitsin televisiolla ei tällä varoitusajalla ollut kapasiteettia kuvata viestiä, mutta sprintin televisiointiin oli tarpeeksi tekijöitä.”

Naiset 10km vapaa 
Kerttu Niskanen 
Krista Pärmäkoski 
Anne Kyllönen 
Laura Mononen 
Riitta-Liisa Roponen

Naiset sprintti vapaa 
Riikka Sarasoja-Lilja 
Kerttu Niskanen 
Krista Pärmäkoski 
Anne Kyllönen

Miehet 15km vapaa  
Matti Heikkinen 
Iivo Niskanen 
Lari Lehtonen

Miehet sprintti vapaa 
Martti Jylhä  
Matias Strandvall 
Juho Mikkonen 
Anssi Pentsinen

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleIivo Niskanen

Tiedot