Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Merle Soppelan hyvä nousukiito jatkuu Eurooppa-cupissa

Merle Soppelan hyvä nousukiito jatkuu Eurooppa-cupissa

 

Alppihiihdon Eurooppa-cupia jatkettiin torstaina Italiassa sekä naisten että miesten osalta suurpujottelulla. Molemmissa kilpailussa nähtiin hyviä suomalaissuorituksia ja erityisesti Merle Soppelan suksi kulki loistavasti.

Soppela laski Andalosta Valtournencheen siirretyssä suurpujottelussa avauskierroksella yhdeksänneksi ja toisella kierroksella rovaniemeläinen onnistui nousemaan epävirallisten tulosten mukaan neljänneksi. Sijoitus on Soppelan uran paras Eurooppa-cupissa ja koko uralla.

– Haastavissa olosuhteissa vietiin kisa tänään läpi. Avauskierros oli vielä ihan hyvä flättivaloa lukuun ottamatta, mutta toisella kierroksella alkoi satamaan ja näkyvyys heikkeni entisestään. Ehkä se nyt näkyy, että ollaan paljon laskettu tykkysumussa ja huonossa näkyvyydessä, kun pystyn monesti niissä olosuhteissa tekemään nousun tuloslistalla, Soppela mietti.

– Tuollaisissa pehmeissä olosuhteissa ja huonossa valossa pitää malttaa odottaa enemmän kuin hyvässä kelissä ja ei voi hakea teknisesti täydellistä laskua. Jo lähdössä mietin, että tämä on hyvä minulle ja monille kärkilaskijoille taisi tulla pienenä yllätyksenä nuo olosuhteet ja nämä paikat pitää pystyä hyödyntämään silloin.

Eurooppa-cupin avauskisoissa Norjan Hemsedalissa Soppela suurpujotteli kuudenneksi, joka loi uskoa omaan tekemiseen.

– Norjan jälkeen oli vauhti vielä hieman arvoitus, kun siellä ei ollut aivan kaikki parhaat laskijat paikalla, kun maailmancupia laskettiin samaan aikaan Aspenissa. Tämän päivän tulos antaa hyvän nosteen itseluottamukselle, kun lähes kaikki kovimmat laskijat olivat mukana ja useita kovia myös maailmancupista, Soppela kertasi.

Neljännen sijan myötä Soppela vahvistaa entisestään asemiaan Eurooppa-cupin suurpujottelun kuumassa ryhmässä. Kilpailun toinen suomalaislaskija Nina Halme ei selvinnyt toiselle kierrokselle.

– Nyt suunta on oikea tuloksellisesti ja huomiselle on luvattu samantapaista säätä, joten pidetään hyvä fiilis vielä huomisen, ennen joululomalle siirtymistä. Vaikka keli ja olosuhteet on mitä vaan, niin aina joku voittaa ja pisteet jaetaan, joten täysillä saa taas lähteä laskemaan, Soppela suunnitteli.

Miesten Eurooppa-cupin suurpujottelussa Pozza di Fassassa suomalaisista parhaat pisteet laski Samu Torsti, joka sijoittui kilpailussa 11:nneksi. Victor Malmström oli tuloslistalla 22:s ja kolmannen kerran tällä kaudella suurpujottelucupin pisteillä. Åren maailmancupissa väläyttänyt Eemeli Pirinen ei yltänyt toisen kierroksen käännettyyn ja kuopiolainen oli lopputuloksissa 47:s.

Perjantaina Pozza di Fassassa lasketaan miesten Eurooppa-cupin pujottelu ja naiset jatkavat suurpujottelulla Valtournenchessa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle