Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Noora Rädyn Jääkiekkoammattilaisuus jatkuu vuoteen 2018

Noora Rädyn Jääkiekkoammattilaisuus jatkuu vuoteen 2018

 

Suomen menestyneimmän naisjääkiekkoilijan ura jatkuu vuoden 2018 olympialaisiin saakka, jos talous saadaan turvattua. Olympiamatkaa tukemaan on lähtenyt ensimmäisenä Subaru.

Keväällä 2014 Kiekko-Vantaan kanssa allekirjoitettu sopimus teki Noora Rädystä kaikkien aikojen ensimmäisen miestensarjassa pelaavan suomalaisnaisen. Maalivahdin menestyksekäs ura jatkuu Pohjois-Korean vuoden 2018 talviolympialaisiin saakka, mutta matkalle tarvitaan tukijoita.

”Noora on itsenäinen ja rohkea oman tiensä kulkija, joten hän sopii hyvin Subarun yhteistyökumppaniksi. Urheilumaailmassa teemme tällä hetkellä yhteistyötä myös muun muassa nyrkkeilijä Eva Wahlströmin kanssa. Vaikka Noora on joukkueurheilija, on hänellä ja Evalla paljon yhteistä. Molemmat käyvät tinkimättömästi läpi omaa tietään”, kertoo Subarun kenttäpäällikkö Jari Hiltunen.

Naisjääkiekon kärjessä menestys ei tuo toimeentuloa vaikka ammattilaisuus on kokopäivätyötä, kuten kaikkien muidenkin lajien huipulla. Sotshin olympialaisten jälkeen Räty ilmoitti, ettei enää jatka maajoukkueessa ja harkitsi taloudellisen tilanteen vuoksi koko uransa lopettamista. Kauden 2014–2015 pituinen sopimus Mestis-joukkueen kanssa toi uralle uuden käänteen ja kaivattua haastetta. Olympiatavoitteen myötä Räty on sitoutunut taas myös maajoukkueeseen. Halu keskittyä jääkiekkouraan on 110 prosenttia.

Edelliset neljä vuotta Räty on pelannut Yhdysvaltojen naisjääkiekkoilun kovimmalla sarjatasolla Yliopistoliigassa. Yliopistovuosien aikana hän hankki myös viestintä- ja media-alan tutkinnon ja valmensi paikallisessa maalivahtikoulussa. 

Uran suurimpiin saavutuksiin kuuluvat kaksi yliopistomestaruutta Minnesota Golden Gophersin paidassa ja Vancouverin olympiapronssi Suomen maajoukkueessa. 

Periksiantamattomuus on kuljettanut Espoon tyttöä Yhdysvaltojen Yliopistoliigaan, miesten Mestikseen ja kohti seuraavia talviolympialaisia.

”Olen taas innostunut pelaamisesta. Voin pelata ammattilaisena, mikä mahdollistaa matkan neljänsiin olympialaisiin. Palaset ovat loksahtelemassa kohdilleen ja olen saanut taustavoimiini apuja, jotka mahdollistavat tämän tulevan kolmen vuoden projektin. Tavoitteet ovat asetettu korkealla ja vain ammattilaisuus Suomessa kiinnostaa ensi kaudella. Haluan tulevilla tekemisilläni osoittaa kaikille ihmisille, että on mahdollista menestyä omalla tavalla, asenteella ja arvomaailmalla lähtökohdista riippumatta. Olen saanut perheeltäni ja läheisiltäni valtavan tuen elämälleni ja nyt haluan jakaa sitä hyvää eteenpäin” kommentoi innostunut Noora.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle