Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaisnaisten hiihdot Davosissa jäivät puolivälieriin

Suomalaisnaisten hiihdot Davosissa jäivät puolivälieriin

 

Kaikki suomalaisnaiset- Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Riikka Sarasoja-Lilja –selvittivät tiensä aika-ajosta erävaiheeseen Davosin vapaan sprintissä. Hiihdot jäivät kaikilla kuitenkin kahteen starttiin.

Tuloslistalla korkeimmalla Davosin vapaan sprintissä on 18:nneksi hiihtänyt Kerttu Niskanen: ”Aika-ajo oli tähän mennessä skeittisprintin paras sijoituksen osalta ja tunne oli ihan hyvä. Olen siihen ihan tyytyväinen. Toi erähiihto sitten, lähtö oli minulla ihan terävä ja hyvä. Ensimmäisellä kierroksella kurviin porukka jakautui kahtia, kolme karkasi ja me kolme jäätiin. Hiihto oli tänään ihan ok, aika-ajo parempi kuin erä. Jotain täytyy keksiä, että saisi erään enemmän taistelua ja vireystaso pysyisi hyvänä. Pitää miettiä, olisiko jotain, mitä voitaisiin tehdä eri tavalla, että olisi erävaiheessa paremmassa iskussa.”

21:nneksi sijoittunut Anne Kyllönen nosti sprinttipäivän hiihdoistaan positiiviset signaalit esiin: ”Aika-ajossa oli jo pirteätä hiihtoa eikä erähiihtokaan huono ollut. Yritin taistella. Ihan mukava, että alkaa löytyä omaa vahvaa, tuttua nopeutta hiihtoon, kun se on alkukauden ollut hukassa. Pienin askelin eteenpäin.” Joulutauon aikatauluja Kyllönen vielä miettii. Luvassa on ainakin harjoittelua, mutta kotimaan kisoiltakaan ei ole ovia suljettu: ”Kolme viikkoa olen ollut reissussa niin ihan ensimmäiseksi pitää palautella hyvin. Sitten katson, käynkö jotain kisoja. Minulla on aina toiminut se, että on kisoja ja treenejä paljon, niin eiköhän se vauhtia ala sieltä löytymään.”

Omassa erässään viidenneksi hiihtänyt ja kokonaiskisassa 25:nneksi sijoittunut Riikka Sarasoja-Lilja oli pettynyt: ”Kyllähän se nätisti sanottuna ketuttaa aika rankasti. Eränkin jälkeen loppuverkka oli hyväntuntoista ja kisassa lähtö hyvä. Tavallaan se kertoi siitä, että nopeuselementtejä on mukana. Mutta siinä oli aina vähän joku edessä, eikä mulla riittänyt vauhti, että olisin päässyt ohittelemaan. Välillä tarjottiin hyviäkin mahdollisuuksia, mutta aina jotain tössähti. Suoraan sanottuna ärsyttää. Olisi ollut mukava hiihtää useampi startti.” Huippu-urheilija ei päästä itseään helpolla. ”Kyllähän mulle jonkun verran sanotaan, etten saisi olla liian kiltti. Ehkä toisella kierroksella, kun lähdettiin nousuun, niin olisi voinut olla härskimpi. Toisaalta siinä kolisi jo lähtösuoralla. Ehkä mä kuitenkin olin liian varovainen ja nössö”, Sarasoja-Lilja miettii.

Kyllösen kanssa samassa erässä hiihtänyt Krista Pärmäkoski sijoittui 30:nneksi. ”Jouduttiin Annen kanssa lähtee rinnakkain, niin ei uskaltanut olla niin röyhkeä startissa. Parempi startti, mitä viime viikolla, joten sillä tavalla askel eteenpäin, mutta kyllähän tässä on vielä paljon tekemistä.  Tällaista tänään ja toivottavasti on parempaa tulossa”, Pärmäkoski kommentoi hiihtoaan. Maastohiihtäjillä on maailmancupissa pitkä tauko ja kisat jatkuvat ensi vuoden puolella Tour de Skillä. ”Uskon, että tourilla olen taas paremmassa kunnossa. Pieniä muutoksia tehdään harjoitteluun ja haetaan jostakin päin Suomea hyviä olosuhteita”, Pärmäkoski kertoo suunnitelmistaan kisatauolle.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle