Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Asikainen 17:nneksi Engelbergissä

Asikainen 17:nneksi Engelbergissä

 

Lauri Asikainen vastasi sunnuntaina suomalaismiesten parhaasta suorituksesta mäkihypyn maailmancupissa Engelbergissa. Asikainen sijoittui HS137-mäessä 17:nneksi. Muut suomalaiset karsiutuivat toiselta kierrokselta.

Lauri Asikaisen ensimmäisen kierroksen 130-metrinen hyppy toi miehelle125,7 pistettä. Toiselle kierrokselle mies lähti 17:nnelta sijalta. Toisen kierroksen hyppy kantoi 128,5 metriä ja kokonaispisteet 252,1 riittivät Asikaisella säilyttämään sijoituksensa: ”Eilisen jälkeen tuokin tuntui ihan hyvältä. Toinen hyppy tuntui vähän paremmalta. Mulla jäi täällä ylämäen asento liian korkeaksi ja sain sitä tälle päivälle hyvin laskettua ja varsinkin toiselle kierrokselle. Ainoa, mikä siinä jäi, niin yläkroppa litistyi vähän liikaa polveen kiinni, niin se vaikeutti vähän liikkeelle lähtöä. Oli se kuitenkin ehkä tämän viikonlopun parasta antia, ellei harjoitushyppyjä lasketa.”

Asikainen kaatui perjantaina harjoituksissa, mikä vaikutti jossain määrin hänen viikonlopun suorituksiinsa. Siksi miehelle oli tärkeää saada onnistuminen tämän päivän kisaan: ”Tänään tuli niin sanotusti akka tapettua, kun tuli kaatuminen harjoituksissa. Karsinta meni vielä ihan hyvin, mutta lauantaina oli ongelmia, kun asento tuntui vaikealta. Kroppa otti sen verran tärskyä siinä, että en oikein rennosti pystynyt laskemaan tuota ylämäkeä eilen. Oikealla kyljelle pyörähdin, niin vähän oli tuo reisi ja selkä jäykkänä. Se jäi eilen vähän pyöreäksi ja asento kaiken kaikkiaan korkeaksi. Sen verran sain kroppaa tälle päivälle vertymään, että oli jo vähän sinnepäin tekeminen.”

”Lauri teki hyvän päivän ja nosti tasonsa siihen, mitä se normaalisti on ollut. Ei mitään huippua, mutta näytti kuitenkin suuntaa, että hyvä hyppääminen on olemassa ja voi hyvin pärjätäkin”, päävalmentaja Jani Klinga kommentoi kisapäivää.

Engelbergin mäkikisan voitti Tshekin Roman Koudelka pistein 289,6.

Ville Larinto jäi toisen kierroksen paikasta nelisen pistettä. Larinto sijoittui 33:nneksi (121,5 metriä ja 112,9 pistettä), Jarkko Määttä sijoittui 37:nneksi ja Anssi Koivuranta 41:nneksi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle