Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten Mestaruusliigan tasauskierroksen valinnoissa väriä

Naisten Mestaruusliigan tasauskierroksen valinnoissa väriä

 

Naisten lentopallon Mestaruuliigan tasauskierroksen valinnat eivät edenneet sarjataulukon mukaisesti, vaan heti ensimmäisessä valinnassa koettiin poikkeus. Lopulta muodostui viisi mielenkiintoista otteluparia tammikuun puoliväliin.

Naisten Mestaruusliigassa pelataan ensimmäistä kertaa tällä kaudella ns. tasauskierrokset. Tasauskierroksilla pelataan kaksi ottelua sisältävä ottelupari, jonka joukkueet kohtaavat toisensa koti- ja vieraskentillä.

Ottelupareiksi muodostuivat:
Kuortane - LP Vampula (pelipäivät la, su)
Pieksämäki - LiigaPloki (pelipäivät la, su)
Pölkky Kuusamo - LP Kangasala (pelipäivät pe, su)
Woman Volley - HPK (pelipäivät pe, su)
OrPo - LP Viesti  (pelipäivät pe, la)
(Pelipäivä vahvistetaan myöhemmin)

Ensimmäisenä valitsemaan tasauskierroksille parinsa pääsi liigan ensimmäisen kierroksen ja paikallisotteluiden mukaan lasketun sarjataulukon (yhteensä 11 ottelua / joukkue) viimeisenä oleva joukkue (Kuortane). Tämän jälkeen seuraava valintaoikeus oli aina tässä ko. sarjataulukossa viimeisimpänä olevalla joukkueella, joka ei ollut tullut jo valituksi.

Tasauskierroksien ottelut pelataan viikonloppuna 16.-18.1. 2015. Valinnan tehnyt joukkue pelaa ensimmäisen ottelun kotikentällään ja toisen vieraissa.

Tasauskierroksen valintajärjestys oli:
1 Kuortane
2 Pieksämäki
3 Pölkky Kuusamo
4 LP-Vampula
5 Woman Volley
6 LiigaPloki
7 LP Kangasala
8 Oriveden Ponnistus
9 HPK
LP Viesti

Valmentajien (seurajohtajien) kommentit valinnoista

Kuortane valitsi parikseen seitsemäntenä taulukossa olleen LP-Vampulan. Joukkueet eivät ole kohdanneet vielä tällä kaudella, vaan pelaavat 5.1. ja 6.1. normaalit liigapelit.

Päävalmentaja Aapo Rantanen, Kuortane:

- Päästään LP-Vampulaa vastaan pelaamaan nyt myös vanhemmalla porukalla. EM ja MM-karsintoihin valmistautuminen menee niin, että nuoremmat pelaavat 5. ja 6.1. peleissä, nyt myös vanhemmille tulee siis tilaisuus kohdata LP-Vampula.

Päävalmentaja Kai Stenius, LP-Vampula:

- Ihan kiva, että saadaan pelata nuoria tyttöjä vastaan useamman kerran. Kun katsoo meidän pelejä, niin olisin Kuortaneena valinnut itsekin meidät.

Pieksämäki Volley valitsi parikseen LiigaPlokin, jonka kanssa molemmat kauden otteluista ovat päättyneet LiigaPlokin 3-2-voittoihin.

Apuvalmentaja Timo Tarkiainen, Pieksämäki Volley:

- LiigaPloki on meille oikein mieluisa vastustaja. Hyviä pelejä ollut tällä kaudella, tasaisia vääntöjä. Uskon, että näistäkin tulee sellaisia ja yleisöön meneviä kuten maanantainakin Pihtiputaalla TV-ottelu oli.

Päävalmentaja Teemu Oksanen, LiigaPloki:

- Kaksi liigapeliä ja kymmenen erää, eiköhän se ole kohtuullisen kovaa väntöä luvassa nytkin.

Liiganousija Pölkky Kuusamo valitsi vastustajakseen LP Kangasalan, jonka kanssa voitot ovat tällä kaudella 1-1. Molemmat pelit ovat päättyneet 3-0-kotivoittoihin.

Päävalmentaja Marko Kaakinen, Pölkky Kuusamo:

- Pieni yllättys oli, että LP-Vampula valittiin jo ”alta pois”. LP Kangaslan kanssa me olemme pelanneet kaksi ihan erilaista peliä: vieraissa emme pystyneet laittamaan hanttiin, kotona oiimme kohtuu selkeästi parempia. Mielenkintoista nähdä tasoittuuko nyt. Mielenkiinnolla odotan.

Päävalmentaja Tuomas Alatalo, LP Kangasala:

- Päästään Kuusamoon hakemaan revanssia, syyskauden toiseksi huonoin peli pelattiin siellä. Koitetaan saada parempaa vieraspeliä nyt aikaiseksi.

Woman Volley valitsi vastustajakseen kakkosena liigassa olevan HPK:n, jonka se voitti juuri ennen joulua vieraissa 1-3. Kauden avauspelin puolestaan HPK vei Rovaniemellä 0-3.

Päävalmentaja Teemu Mäkikyrö, Woman Volley:

- Kolme kovinta oli jäljellä ja me katsoimme HPK:n olevan sopivin vastustaja meille tässä kohtaa.

Ville Kalliomäki, HPK:

- Ei paljon kommentoimista valintaan.

Oriveden Ponnistukselle jäi näin pariksi liigakärki LP Viesti. Kauden ainoa liigakohtaaminen tähän mennessä päättyi Orivedellä selkeään 0-3-vierasvoittoon LP Viestille.

Jouko Ronkainen, OrPo:

- Ei ollut muita jäljellä, mielenkiintoisia valintoja muilla. Kovin mahdollinen vastustaja, kun kohtaamme sarjajohtajan. Toivotaan hyvää haastamista, ei pannukakkuja.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- En ollut yllättynyt siitä, että saimme OrPon vastaan. Odotinkin WoVon valitsevan HPK:n. Toisaaltra oikein hyvä, kun pelaamme muutenkin HPK:n kanssa tammikuussa kaksi kertaa (Cupfinaali 4.1. ja liigaottelu 8.1.). Hyviä vääntöjä odotan.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle