Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kovatasoinen Puola oli liian vaikea vastus Suomen pojille

Kovatasoinen Puola oli liian vaikea vastus Suomen pojille

 

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien lentopallomaajoukkue kärsi EM-karsintojen kenraaliharjoituksessaan kolme tappiota kovatasoiselle Puolalle näiden kotikentällä Spalassa pelatuissa otteluissa.

Suomen joukkue valmistautuu EM-karsintoihin, jotka pelataan 8.-10.1. Volosissa, Kreikassa. Mukana karsinnoissa ovat Suomi, Kreikka, Romania ja Latvia.

Harjoitusmaaottelut Puolan kanssa oli etukäteen sovittu neljän erän mittaisiksi. Puola voitti ne kaikki 4-0, ensimmäisen pelin erät olivat 25-20, 25-15, 25-17 ja 25-22, toisen erät 25-18, 25-17, 25-23 ja 25-21 sekä kolmannen 25-16, 25-18, 25-15 ja 25-22.

- Pelit olivat aika pitkälti toistensa kopioita. Näissä 12 erässä vain kahdessa pystyimme taistelemaan erävoitosta, muut hävittiin selvästi, Suomen valmentaja Pekka Lahtinen kertoi.

- Ensimmäisen pelin neljännessä erässä ja toisen pelin kolmannessa erässä olimme niskan päällä, mutta emme pystyneet kääntämään niitä itselle.

- Pelit palvelivat oikein mukavasti meidän joukkuettamme, mutta Puola oli nyt vaan selkeästi parempi. Tämä Puolan joukkue on ylivoimaisesti taitavin joukkue, jonka olen viimeisen kuuden vuoden aikana kohdannut näissä poikien peleissä, Lahtinen totesi.

- Puolan joukkue on erittäin monipuolinen ja sillä on taitavat passarit ja paljon lyöntivoimaa. Me löysimme vain yhden hieman heikomman vastaanottajan näissä peleissä.

Sekä Suomi että Puola tekivät näissä peleissä paljon vaihtoja ja Lahtinen peluutti Suomen pelaajia aika tasaisesti.

- Kokonaisuudessaan parhaaksi meidän pelaajaksi nousi Arttu Linjamäki, joka näillä peleillä varmisti paikkansa EM-karsintojen joukkueeseen. Hän oli kaikilla osa-alueilla meidän parhaita ja muutenkin hän on varsin iloinen velikulta, Lahtinen kehui.

- Janne Marttila oli toinen onnistuja. Nilkkavamma vielä haittasi hyökkäyspelissä, mutta vastaanotto pysyi hyvällä tasolla.

Suomen passareista Akseli Lankinen sairastui ja pelasi vain ensimmäisessä ja kolmannessa erässä osan aikaa. Kasimir Luostarinen oli muuten Suomen passarina, mutta vastustajan torjunta haistoi hyvin Suomen hyökkäyskuviot.

- Hyökkäysten tehot olivat isoin asia, jossa oltiin Puolaa jäljessä. Heillä oli kaikissa peleissä selvästi paremmat tappoprosentit kuin meillä. Ensimmäisessä pelissä ero oli 20 prosenttia, toisessa 14 ja kolmannessa 25, Lahtinen kertoi.

- Nyt on visainen tehtävä valita se pelaaja, joka näistä kolmestatoista Puolassa olleesta pojasta jää ulos EM-karsinnoista.

Suomen joukkue Puola-maaotteluissa

Kasimir Luostarinen, passari, 186, 17, A-pojat Nurmon Jymy
Akseli Lankinen, passari, 193, 17, A-pojat KeiKa
Arttu Linjamäki, yleispelaaja, 189, 16, B-pojat Kauhavan Wisa /A-pojat Nurmon Jymy
Janne Marttila, yleispelaaja, 195, 17, Liiga Etta
Tuomas Siirilä, yleispelaaja, 193, 17, A-pojat Nurmon Jymy
Miki Jauhiainen, keskitorjuja, 202, 17, A-pojat Isku
Atte Rissanen, hakkuri/keskitorjuja, 195, 17, A-pojat East Volley
Henrik Porkka, hakkuri/keskitorjuja, 201, 16, A- ja B-pojat KeiKa
Joonas Jokela, hakkuri/yleispelaaja/keskitorjuja, 200, 16, A-pojat Nurmon Jymy
Taavi Tuominen, keskitorjuja, 194, 17, A-pojat East Volley
Juho Kaunisto, yleispelaaja, 204, 16, A- ja B-pojat Puijo Wolley
Ville Sihvonen, libero, 177, 16, A- ja B-pojat KeiKa
Jere Syrjälä, libero, 179, 17, Liiga Kokkola/A-pojat Nurmon Jymy

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle