Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Heikkinen hiihti 50 kilometrin SM-kultaa

Heikkinen hiihti 50 kilometrin SM-kultaa

 

50 kilometrin vapaan hiihtotavan kisa hiihdettiin väliaikalähtönä. Viimeisenä ladulle numerolla 170 lähtenyt Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen voitti Suomen mestaruuden, Oulun Hiihtoseuran Kusti Kittilä otti hopeaa ja Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen pronssia.

Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen voitti miesten 50 kilometrin vapaan väliaikalähdön ajalla 2.02,42. ”On se julma kilpailumuoto. Siinä vaiheessa, kun sain Villen selän näkyviin. Siellä on hakkuaukea, josta aukeaa todella hienot maisemat, sitä aukeaa noustaan ja mennään metsän siimekseen ja on jyrkkä tömpyrä. Siinä palataan niihin perustekijöihin, joiden takia minäkin olen ruvennut hiihtämään kilpaa. Hiihtää rauhassa, raakaa nousua ja tuli semmoinen tunne, että harvoin nauttii kilpahiihdosta niin paljon kuin tänään nautti. Mutta sitten se viidenkympin julmuus tulee siinä, että se viimeinen kymppi, niin olihan se kyllä todellinen tyrmäys.”

Oulun Hiihtoseuran Kusti Kittilä otti hopeaa melkoisen talvikisaputken päätteeksi. Puolitoista viikkoa sitten Kittilä hiihti sotilaiden SM-kisoissa, poikkesi Pyhäjärven Suomen Cupissa hiihtämässä viestin, suuntasi Bodeniin sotilaiden MM-kisoihin, josta tuli lauantainvastaisena yönä Rukalle hiihtämään miesten viestin ja nyt vapaan kisan. ”Mä oon maastopyöräkisoista oppinut, että jos on takki valmiiksi tyhjä kisaan lähtiessä, niin ne välit, kun tulee energiaa kroppaan, ei saa venyä liikaa. Tasaisesti koko ajan niin paljon kuin maha vetää.”  Ennen pyöräilykauden alkua Kittilä aikoo levätä viikon.

Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen otti pronssia. ”Vähän ennen kolmeakymppiä Matti sai kiinni ja totta kai siitä sai apua ja henkistä tukea. Sitten hiihdettiin aika rauhassa ja juteltiin. Kyllä mä muutamassa kohtaa vedin, mutta hyvin lyhyitä pätkiä. Lopussa yritin lähteä hiihtää lujempaa, mutta vaikka ei hengästynyt, ja pystyin juttelee, niin seinä tuli vastaan kahdenkymmenen metrin hiihdon jälkeen. Sitten taas porukka tuli mukaan, ei kerta kaikkiaan jaloista ei lähtenyt yhtään enempää.”

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle