Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Merle Soppela laski suurpujottelun suomenmestariksi Pyhällä

Merle Soppela laski suurpujottelun suomenmestariksi Pyhällä

 

Alppihiihdon tekniikkalajien SM-kilpailut avattiin torstaina Pyhätunturilla lasketulla naisten suurpujottelulla. Pilvisessä ja lämpimässä säässä laskettu kilpailu keräsi yli 40 laskijaa mukaan taistelemaan SM-mitaleista.

Alkuperäisen kisaohjelman mukaan myös miehillä piti laskea torstaina suurpujottelun mitaleista, mutta lumisateiden ja lämpimän ilman pehmittämässä rinteessä päästiin laskemaan turvallisesti vain naisten kilpailu ja miesten SM-mitalitaisto päätettiin siirtää perjantaiaamuun.

Naisten kilpailun avauslaskulla parasta vauhtia piti Santa Claus Ski Teamin Merle Soppela, joka jätti toiseksi laskeneen PHS Alpin Roosa Hirvosen 0.52 sekunnin päähän. Kolmanneksi nopeinta vauhtia ensimmäisellä kierroksella piti Kouvolan Hiihtoseuran Nina Halme, joka jäi kärkiajasta 0.7 sekuntia.

Toisella kierroksella Soppelan vahva meno Piste Palanderissa jatkui SM-kullan arvoisesti, vaikka Halme onnistuikin nousemaan SM-hopealle ja vain 0.11 sekunnin päähän rovaniemeläisestä. SM-pronssille nousi avauslaskun viidenneltä sijalta Alpine Race Team Taaborin Riikka Honkanen, joka jäi voittajasta 1.49 sekuntia.

Tekniikkaviikko Pyhällä jatkuu perjantaiaamuna laskettavalla miesten suurpujottelun SM-kilpailulla ja mikäli olosuhteet sallivat lasketaan iltapäivällä naisten FIS-suurpujottelu. Viikonloppuna kisaohjelmassa on naisten ja miesten pujottelun SM-kilpailut lauantaina ja FIS-pujottelut sunnuntaina.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle