Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Samu Torsti suurpujotteli voittoon Pyhän SM-kilpailuissa

Samu Torsti suurpujotteli voittoon Pyhän SM-kilpailuissa

 

Alppihiihdon SM-kilpailujen toisena päivänä Pyhätunturilla päästiin laskemaan torstailta perjantaille siirretty miesten suurpujottelun suomenmestaruuskilpailu. Erinomaiseen kuntoon kunnostetussa Piste Palanderissa maajoukkuelaskijat valtasivat palkintokorokkeen.

Kilpailun nopeimmat ajat molemmilla kierroksilla kirjautti Vasa Skidklubbenin ja A-maajoukkueen Samu Torsti, joka laski SM-kultaan 0.67 sekunnin erolla ennen Grankulla IFK:n Max Luukkoa, joka laski jo kauden neljännen aikuisten SM-mitalin. SM-pronssille laski Luukon tapaan Kauniaisten alppihiihtoseuraa edustava Marcus Sandell, joka hävisi Torstille 0.84 sekuntia.

– Rinne pysyi hyvässä kunnossa ja saatiin tasapuoliset olosuhteet kaikille laskijoille. Erityisesti ensimmäinen kierros oli minulta tänään hyvää laskemista ja siinä tultiin hyvää vauhtia alaspäin. Olen ihan tyytyväinen päivän suorituksiiin, tuore SM-kultamitalisti Torsti kommentoi.

Alppihiihdon SM-kilpailut laskettiin nyt ensimmäistä kertaa Pyhän FIS-rinteessä, joka on nimetty Kalle Palanderin mukaan Piste Palanderiksi. Laskijat ovat ottaneet rinteen omakseen ja hyvät olosuhteet siivittivät päivän voittajan kehumaan rinnettä

 – Tää on huippurinne kilpailemiseen. Oikeastaan ainoa suomalaisrinne missä pitää vähän suunnitella ja miettiä mitä tekee laskuna aikana. Ei pysty vain tulla alaspäin, siinä mielessä tämä on erinomainen paikka kilpailla, Torsti kommentoi Piste Palanderia.

Perjantaina Pyhällä lasketaan vielä naisten EVLI FIS-suurpujottelu. Kilpailut jatkuvat lauantaina naisten ja miesten SM-pujottelulla sekä sunnuntaina laskettavalla EVLI FIS-pujotteluilla. 

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleSamu Torsti

Tiedot