Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kokkolan Tiikereille toinen lentopallomestaruus

Kokkolan Tiikereille toinen lentopallomestaruus

 

Kokkolan Tiikerit on miesten lentopallon Suomen mestari 2015. Mestaruus on Tiikereille toinen, ensimmäinen tuli kaksi vuotta sitten ja viime keväänä joukkue saavutti hopeaa.

Hurrikaani-Loimaa kaatui finaalisarjassa suoraan neljässä ottelussa. Näin Tiikerit oli ensimmäinen miesten liigajoukkue, joka ei hävinnyt pudotuspeleissä peliäkään sitten kauden 1997-98 KuPS-Volleyn. Kuopiolaiset voittivat tuolloin kaikki kahdeksan pudotuspeliään. Nyt Tiikerit voitti yksitoista ottelua.

Koko kaudella Tiikerit pelasi Mestaruusliigassa 44 ottelua voittaen niistä 38. Kotonaan joukkue hävisi vain yhden kerran ja voitti 17 viimeistä kotipeliään perättäin.

Tiikerit voittivat avausfinaalin kotonaan 3-1, Salossa Tiikerit voittivat 3-2 ja 3-0 ja päätösfinaalin lauantaina 3-0 (25-18, 25-16, 26-24). Ottelua seurasi 3320 katsojaa.

Tiikereistä Lelu Ojansivulle mestaruus oli kolmas, Markus Väisäselle ja Antti Leppälälle toinen. Muille pelaajille mestaruus oli ensimmäinen.

Hurrikaanille hopea oli seuran neljäs mitali ja samalla neljäs perättäinen: hopeaa 2012, 2013 ja 2015 sekä pronssia 2014.

Hurrikaanin passarille Kalle Määtälle SM-mitali oli jo uran seitsemäs (kolme kultaa, kaksi hopeaa, kaksi pronssia).

Ville Kakko, Hurrikaani:

- Tiikerit oli ylivoimainen finaalisarjassa. Kyllä minä henkisestä puolesta lähtisin liikkeelle. Katseesta on oppinut näkemään, mitä siellä on sisällä. Ehkä tyhjiä katseita oli liikaa.

- Omista Eemeli Kouki ja Tuomas Koppanen pelasivat omilla pelipaikoillaan aika tapissa. Molemmatr täyttivät paikkansa. Kun kokeneelta kaartilta olisi saatu apuja, niin olisi taisteltu paljon vahvemmin.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Vuosi sitten käytiin finaalisarjaa läpi aika erilaisissa tunnelmissa. Silloin aloitettiin uusi projekti ”Poika kotiin” ja nyt ympyrä sulkeutui sen suhteen. Onnistuimme siinä. Oltiin läpi vuoden päätäväisiä siinä, mitä halutaan tehdä. Kukaanhan ei voi luvata menestystä vaikka kaikkesi tekisit joka ikinen päivä. Totta kai se on huikea fiilis, kun investoit aikaasi valtavasti ja onnistut tavoitteessa.

Aloitukset
Tiikerit: Kehoe, Ojansivu, Hietanen, Sauss, Siirilä, Leppälä, Hyvärinen (L)

Hurrikaani: Määttä, Cedic, Vuorinen, Kouki, Koppanen, Oivanen, Mäntylä (L)

Tasaisen alun jälkeen Tiikerit nappasi etumatkan, kun ensin Antti Leppälä torjui Matti Oivasen ja perään Lelu Ojansivu tinttasi komeasti vastapallon kenttään (12-9). Tiikerit sai hyvin kuriin Hurrikaani-hakkuri Vladimir Cedicin (hyök 2/11) erän aikana ja otti lopulta selkeän erävoiton 25-18. Tiikereiden hakkuri Ojansivu paukutti erään 9/+7 (hyök 8/10).

Toiseen erään alkutahdit iski Ojansivu: syöttö kulki ja välillä liigan ykköstykki kävi nakuttamassa palloa ykköspaikalta kenttään. Ojansivu veikin toisen erän hakkuritaiston ensimmäistäkin selvemmin nimiinsä johtaen Tiikerit 25-16-erävoittoon. Ojansivun tehot olivat kahden erän jälkeen huikeat 22/+19 (hyök 17/24).

Hurrikaani tuli pitkältä tauolta erittäin vahvasti kolmanteen erään ja hankkiutui jo kuuden pisteen johtoon Tuomas Koppasen mainioiden suoritusten johtamana (6-12). Pienen Tiikereiden kirin jälkeen Hurrikaani piristyi jälleen ja johti erää 16-20. Kotiyleisön tukemana Tiikerit kuitenkin nousi vielä hurmokseen ja Romans Saussin torjunnalla tasoihin 21-21. Heti perään Ojansivu ampui ässällä Tiikerit jo johtoon (22-21) ja Siirilän torjunnalla (23-21).

Kaksi ensimmäistä ottelupalloa eivät tuoneet vielä ratkaisua, mutta kolmannella Matti Hietanen ratkaisin torjunnallaan pelin lopullisesti (26-24).

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle