Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajolle kymmenes sija ja kilpailun johdolta kehut kylmäpäisyydestä

Ajolle kymmenes sija ja kilpailun johdolta kehut kylmäpäisyydestä

 

Niklas Ajon vauhti ja sijoitukset nousevat kisa kisalta Moto3-luokan MM-sarjassa. Ajo kuittasi Argentiinasta kymmenennen sijan ja sen päälle kilpailun johdolta kehut kylmäpäisyydestä.

RBA Racing-tiimin suomalaiskuljettajan vauhti oli kohdallaan jo aamun warm up-sessiossa, jossa hän päätyi KTM-pyörällään viidenneksi.
Siinä sessiossa tosin tapahtui Ajon ympärillä paljon muutakin, kun Valentino Rossin omistaman tiimin italialaiskuljettajan Romano Fenatin hermokontrolli petti ja veri kuohahti. Fenati potkaisi Ajoa ratakierroksella ja siitä ei kilpailun johtokaan pitänyt.

Fenatille mätkäistiin epäurheilijamaisesta käytöksestä kolme rangaistuspistettä, jotka merkitsivät Argentiinan GP:n voittoa puolustaneen miehen pudottamista Termas de Rio Hondo-radan viimeiseen lähtöruutuun.

- En tiedä oikein mitä siinä tilanteessa tapahtui. Hidastin vauhtia vain hyvin vähän, ei muuta. Fenatin tai hänen tiiminsä taholta ei ole ainakaan vielä tultu pyytelemään anteeksi. Kilpailun johto sen sijaan kävi kiittelemässä minua siitä, että en reagoinut mitenkään tilanteeseen, vaan säilytin hermoni. Onhan sitä tullut itsekin hölmöiltyä joskus nuorempana, mutta aikuistuminen näkyy myös tässä, totesi Ajo.

Ajo ei aamun kohusta hätkähtänyt.

- Ei se minuun mitenkään vaikuttanut, mutta harmi, että starttiharjoitukset jäivät osittain sen vuoksi tekemättä aamulla. Kisastartti oli erittäin huono, mutta pystyin paikkaamaan tilanteen ensimmäisellä kierroksella.

Ajo teki heti avauskierroksella neljän pykälän nousun taittaen sen jälkeen matkaa isossa ryhmässä sijoilla 10-13.

- Taktiikkana oli se, että otan alun rauhallisemmin renkaita säästellen. Pystyin ajamaan alusta loppuun isossa kärkiryhmässä, kunnes Hanika (Karel) teki pienen virheen ja minun oli ajettava ryhmä uudelleen kiinni. Maalia edeltävässä mutkassa sitten yksi kaveri tuli vielä kylkeen.
Tapahtumarikas päivä jätti Ajon suuhun kaikesta huolimatta hyvän maun.

- Positiivinen kisa ja viikonvaihde. Olen nyt taas lähempänä sitä tasoa, missä viime kaudella parhaimmillani olin. Ei muuta kuin jatketaan töitä samaan malliin ja pyritään pitämään tämä taso yllä.

Kauden kolmannen osakilpailun ylivoimaiseen voittoon viiletti muilta jo hyvissä ajoin karkuteille karauttanut britti Danny Kent. Pisteissä 15:nneksi noussut Ajo jäi sarjaa selkeästi johtavasta Kentista 11,806 sekuntia.

Seuraava ja samalla kauden ensimmäinen Euroopan osakilpailu odottaa vuoroaan kahden viikon kuluttua Jerezin radalla Espanjassa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot