Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nyströmeillä kotikenttäetu Kyproksen olympiakarsinnoissa

Nyströmeillä kotikenttäetu Kyproksen olympiakarsinnoissa

 

Suomalaisten beach volley -parien olympiakarsintaurakka jatkuu viikonloppuna Kyproksen Limassolissa. Sekä naiset että miehet selvittivät viime kesänä tiensä Euroopan karsintaturnauksen eli Continental Cupin kolmannelle kierrokselle.

Naisista Suomea Kyproksella edustavat Riikka Lehtonen ja Taru Lahti sekä Emilia ja Erika Nyström. Miehistä jatkopaikkaa hakevat Timo Haavisto ja Toni Vahela sekä Jyrki Nurminen ja Pekka Piippo.- Kelit Suomessa eivät ole edesauttaneet valmistautumista kisoihin, jotka pelataan aikaisemmin kuin viime vuonna. Taistellaan kuitenkin tosissaan jatkopaikasta, Timo Haavisto uskoo.
- Näillä pelivuosilla tuntuma palloon ja olosuhteisiin löytyy suhteellisen nopeasti.

Kypros on tuttu varsin paikka Nyströmeille, sillä Erika on asunut siellä jo viisi vuotta. Myös Emilia on viettänyt vuoden saarella.

- Olemme treenanneet Limassolissa useampana vuonna. Kentät ovat aivan meren rannalla, joten tuulista tulee varmasti olemaan, Erika Nyström ennakoi.
- Tästä turnauksesta ei haeta muuta kuin voittoa ja uskon, että siihen pystytään.

Naisparien kanssa samassa lohkossa pelaavat Hollanti, Kypros ja Latvia. Miesten kanssa jatkopaikasta kamppailevat Hollanti, Kypros ja Israel. Turnauksessa pelataan vain oman lohkon muita maita vastaan, joten suomalaisparit eivät kohtaa toisiaan. Lohkojen voittajat jatkavat suoraan Euroopan karsintavaiheen finaaleihin, kakkoset ja kolmoset neljännelle kierrokselle.

- Jatkopaikka on molemmilla joukkueilla tavoitteena. Miehissä lohkon selkeä suosikki on Hollanti, jonka toinen pari Alexander Brouwer - Robert Meeuwsen voitti toissa vuonna maailmanmestaruuden. Naisissa on varmasti tasaisempaa Hollannin ykkösparin puuttuessa turnauksesta, ennakoi päävalmentaja Kai Liukkonen.

Continental Cupin lisäksi suomalaisilla on mahdollisuus saavuttaa olympiapaikka FIVB:n eli Kansainvälisen Lentopalloliiton olympiarankingin perusteella.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleEmilia Nyström

Tiedot

Erika Nyström

Tiedot