Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten Universiaadien lentopallojoukkue valittu

Naisten Universiaadien lentopallojoukkue valittu

 

Päävalmentaja Tapio Kangasaniemi on valinnut tusinansa naisten lentopallomaajoukkueeseen Etelä-Koreassa käytäviin Universiaadeihin.

Maajoukkue osallistuu heinäkuussa 28. kesäuniversiadeihin Etelä-Korean Gwangjussa. Osallistumisoikeus tapahtumaan on 1.1.1987-31.12.1997 syntyneillä korkeakouluopiskelijoilla.

Suurtapahtumassa kilpaillaan 21 eri lajissa ja mukaan odotetaan n. 10000 osallistujaa 170 maasta.

Universiadeissa taso on kova. Suomen lohkossa pelaavat lentopallon suurmaat Brasilia, USA ja Japani. Päävalmentaja Tapio Kangasniemi oli lohkoon erittäin tyytyväinen, koska juuri näitä kovia pelejä tarvitaan.

Ennen Universiaadeja joukkue osallistuu Unkarissa pelattavaan harjoitusturnaukseen, jossa he kohtaavat Unkarin ja Espanjan maajoukkueet.

Joukkueen pelaajista peräti neljä odottavat vielä debyttiään naisten maajoukkueessa: Jessica Kosonen, Nelli Rantanen, Daniela Öhman ja Salla Karhu. Kokeneimmista pelaajistakin vain kaksi (Eeva Puukka -89 ja Annina Antikainen -89) ovat syntyneet ennen 1990-lukua.

Päävalmentaja Kangasaniemi piti valintoja perinteisen vaikeina.

- Passari- ja laituriosastoa mietittiin viimeiseen asti ja kilpailu niillä tonteilla oli kovaa mutta reilua. Vielä puoli vuotta sitten en olisi uskonut, että kokoonpano kisoihin tulisi olemaan näinkin nuori. Viisikko Daniela Öhman, Jessica Kosonen, Nelli Rantanen, Salla Karhu ja Ronja Heikkiniemi ovat ottaneet huimia askelia kehityksessään. Harmi, että Ronja Heikkiniemi on näihin kisoihin vielä liian nuori.

- Lisäksi muutama loukkaantuminen kaudella tuli ikävään saumaan mutta niitä ei parane liikaa miettiä, fokus on 100% mukana olevissa pelaajissa.

- Olen varma, että tästä alkaa nyt rakentumaan sellainen ryhmä naispelaajia, joiden kanssa voidaan rakentaa pitkäjänteistä menestyssuunnitelmaa.

Kangasaniemi piti napakkaa leiritystä taannoin erittäin onnistuneena.

- Leirityspätkä Kuortaneella ja Tampereella oli erittäin onnistunut. Erityisen mukava oli nähdä useamman liigajoukkueen valmentajan vierailu ja avustaminen harjoituksissa, siitä heille suuret kiitokset.

Suomen joukkue

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle