Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Finlandia –maastopyöräily täyttää neljännesvuosisadan

Finlandia –maastopyöräily täyttää neljännesvuosisadan

 

Salpausselän maastoissa Hollolassa ja Lahdessa ajettava Finlandia -maastopyöräily ajetaan tulevana sunnuntaina jo 25. kerran. 

Se on vanhin maastopyöräilytapahtuma, joka on järjestetty jokainen vuosi sen aloituksesta lähtien. Tapahtuma alkoi muutama vuosi sen jälkeen, kun maahamme alkoi levitä maastopyöräilyharrastus ensimmäisten maastopyörien maahantuonnin alkaessa. Ensimmäiset maastopyöräilyn SM-kilpailutkin pidettiin vuosi ensimmäisen Finlandia -maastopyöräilyn jälkeen. 

Finlandia -maastopyöräilyn tapahtumakeskus on muuttanut vuosien varrella Lahden hiihtostadionilta Messilään, jossa se on ollut yli 15 vuotta. Reitti on muuttunut maastopyörien kehityksen myötä, mutta tapahtuman luonteen mukaisesti siitä ei ole haluttu tehdä liian teknistä. 

Juhlavuoden kunniaksi tapahtumassa on erillinen lähtö retro -pyörille. Nuoremmalla pyöräilijäpolvella on nyt mahdollisuus nähdä millaisilla pyörillä Finlandian alkuvuosina tapahtumassa ajettiin. Retro -lähdössä on yli 20 pyörää, jotka ovat vuodelta 1998 tai aikaisemmilta vuosilta. Joukossa on yksi vuosimalia 1988 oleva pyörä. 

Tänä vuonna Merida MTB Finlandia -nimellä ajettavaan tapahtumaan odotetaan noin 300 maastopyöräilijää. Mukana on maan kärkiajajia, mm. Henri Ojala ja edelleen kovassa kunnossa oleva Finlandian kaksinkertainen voittaja Kimmo Kananen. Heitä ovat haastamassa mm. kotiseuran TWD-Länkenin Samuel Pökälä ja Juho Hänninen. Pökälällä on Finlandia -voitto kahden vuoden takaa. 

Päälähtö on sunnuntaina kello 12 ja maalissa kärki on noin kello 15. Ennen aikuisten lähtöjä lapset ajavat kello 11 oman Hobby-Finlandiansa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle