Määttä 7:s ja Asikainen 12:s kesä grand prix’ssä

Suomalaismäkihyppääjien panos oli hyvä kesä grand prix’n osakilpailussa Ranskan Courchevelissä. Jarkko Määttä hyppäsi uransa parhaan gp-sijoituksen ollessaan seitsemäs ja Lauri Asikainen oli hyvässä tuntumassa 12:s. Kilpailun voitti Saksan Severin Freund ennen Japanin Kento Sakuyamaa ja Slovenian Peter Prevciä. Suomen joukkueen päävalmentaja Jani Klinga oli tyytyväinen, että kaksikosta molemmat saivat yhden todella onnistuneen hypyn kilpailuun. Määtällä se oli ensimmäinen (128 metriä), Asikaisella toinen (129 metriä). ”Hyvä esitys”, Klinga kuittasi. Määttä hyppäsi toisellaan 126 metriä ja piti avauskierroksen jälkeisen seitsemännen sijansa. ”Omat perushypyt tuli. Hyvä, että taso säilyi kisaan. Sijoitus kertoo, että työ on tuonut tulosta ja todennäköisesti on tehnyt jotain oikeinkin”, entistäkin motivoituneempana työntekoa jatkava kajaanilainen sanoi.

Asikainen oli avauskierroksen jälkeen 17:ntenä, mutta nousi toisen kierroksen onnistumisellaan 12:nneksi. ”Ihan hyvät hypyt tuli kisaan. Sijoituskaan ei ole yhtään huono”, Asikainen sanoi. Kesä gp jatkuu jo lauantaina Sveitsin Einsiedelnissä.