Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kykkänen 20:s kesä GP-sarjan avauskisassa Courchevelissa

Kykkänen 20:s kesä GP-sarjan avauskisassa Courchevelissa

 

Ranskan Courchevelissa hypättiin naisten mäkihypyn ensimmäinen kesä GP-sarjan osakilpailu. HS96-mäessä hypätyssä kilpailussa Julia Kykkänen ponnisti sijalle 20.

Saksan Oberstdorfissa ennen kesä GP-sarjan alkua leireillyt Kykkänen on hyvässä kunnossa. Harjoitukset muun muassa Saksan maajoukkuehyppääjien kanssa ovat sujuneet hyvin ja hypyissä Kykkänen on ollut leiriseuraansa edellä.

”Oberin leiri meni hyvin ja hyppy kulkee hyvin. Mitään haasteita ei tekniikassa ole ollut. Talvikauteen nähden olemme oikeassa vauhdissa ja tämä kisakin oli parempi GP-aloitus Julialla kuin viime vuonna”, mietti valmentajaisä Kimmo Kykkänen.

Julia Kykkäsen niin koekierroksen ponnistus kuin ensimmäisen kierroksen 89,0 metrinen olivat kokonaisuudessaan hyviä. Pudotus tapahtui toisella kierroksella.

”Vanhanmallinen mäki, en vaan osannut kaikkia hyppyjä siitä hypätä. Toinen oli reilusti ajoissa, eikä siinä sitten muuta”, Julia Kykkänen kuittasi.

”Tosin kyllä tuostakin mäestä pitäisi osata hypätä”, hän jatkoi.

Julia Kykkäsen pisteet olivat tasan 190,0. Japanin kaksikko Sara Takanashi (243,4 p.) ja Yuki Ito (239,0 p.) liiteli kaksoisvoittoon. Kolmanneksi ponnisti Itävallan Daniela Iraschko-Stolz pistein 223,6.

Uudet mitat toivat muutoksia varusteisiin

Kesä GP:n alla kaikilta hyppääjiltä otettiin uudet mitat, sillä FISin mittausmenetelmiä uudistettiin keväällä 2015. Julia Kykkäsen suksia lyhennettiin sentillä ja uusi puku on määrä tehdä ensi viikolla.

”Tasapuolisuuden nimissä on hyvä, että kaikilta naisilta otettiin uudet mitat. Joillakin oli varmasti useamman vuoden vanhoja mittoja. Julian suksia jouduttiin sahaamaan sentti, mutta ei sillä ollut suoritukseen merkitystä”, selvensi Kimmo Kykkänen.

Julia Kykkänen jatkaa leireilyä Oberstdorfissa sunnuntain ja maanantain, minkä jälkeen palaa Suomeen harjoittelemaan.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJulia Kykkänen

Tiedot