Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo vältti Brnon joukkokolarin viime hetken väistöliikkeellä

Ajo vältti Brnon joukkokolarin viime hetken väistöliikkeellä

 

Niklas Ajon nopeat refleksit pelastivat hänet rajulta joukkokolarilta Tshekin MM-osakilpailun avausmutkassa Brnossa. Ajon viime hetken väistöliike nurmikolle tuhosi kuitenkin KTM-pyörän ohjaustangon ja Moto3-luokan uusintastartti jäi harmillisesti ajamatta.

- Mies on ihan kunnossa ja se on pääasia. Pahemminkin olisi voinut käydä, toteaa Ajo.

Ranskalainen Jules Danilo, saksalainen Philipp Oettl ja japanilainen Tatsuki Suzuki kaatuivat Ajon edeltä Brnon radan ykkösmutkassa. Dramatiikkaa riitti, sillä kaksi mutkaa myöhemmin kolisi uudelleen neljän kuljettajan toimesta ja kisa keskeytettiin punaisin lipuin.

Ajo pystyi onnekseen reagoimaan tarpeeksi nopeasti Danilon, Oettlin ja Suzukin rytäkkään.

- Ei siinä ollut kauheasti tekemistä, sillä kaikki tapahtui niin nopeasti. Väistin, mutta ajauduin märälle nurmikolle ja kaaduin. Tanko hajosi siksi pahasti, että pyörää ei ehditty saada millään kuntoon uusintastarttiin.

Ajolle kauden 11. MM-osakilpailuviikonvaihde oli vastoinkäymisten sävyttämä.

- Vaikeaa oli alusta alkaen, mutta ajoin aamun harjoituksessa tasaisen hyviä kierrosaikoja päätyen 11:nneksi ja sain kerättyä hyvän fiiliksen kisaan. Ja sitten kävi näin. Ottaa kyllä taas päähän. Tämä oli taatusti urani yksi surkeimmista GP-viikonlopuista, hymähti Ajo.

- Mutta ei lannistuta. Ei auta muu kuin kerätä paketti kasaan ja lähteä tekemään parempaa tulosta Silverstoneen, Ajo viittaa kahden viikon kuluttua ajettavaan Britannian GP:hen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Niklas Ajo

Tiedot