Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Susijengi ja koripallon EM-kisat

Susijengi ja koripallon EM-kisat

 

Suomen ja Euroopan koripalloväki odottaa syyskuun alkua kuin kuuta nousevaa. Tuolloin alkavat koripallon Euroopan mestaruuskisat. Aikaisemmin karkelot tunnettiin englanninkielisellä nimellä European Basketball Championships, mutta nykyään nämä tunnetaan EuroBasket nimellä. FIBA EuroBasket 2015 pelataan tänä vuonna poikkeuksellisesti viidellä paikkakunnalla neljässä eri maassa. Saksan Berliini, Latvian Riika ja Kroatian Zagreb sekä Ranskan Montpellier ja Lille, toimivat kisaisäntinä. Lillessä pelataan ainoastaan pudotuspelejä, joten alkusarjan otteluita tullaan näkemään neljällä eri paikkakunnalla, neljässä eri maassa. Yhteensä kisoissa pelataan 78 peliä, joten faneille riittää koettavaa ja näettävää.
Kisojen alkusarjoja (5.9. – 10.9.) pelataan siis useassa eri paikassa ja pudotuspelipaikkana (12.9.- 20.9.) toimii Ranskan Lille. Suomi pelaa oman alkulohkonsa Montpellierissä joten pudotuspeleihin ei valtavan paljon olisi maantieteellisesti matkaa.

Suomen Susijengi starttaa kisat heti ensimmäisenä päivänä eli lauantaina 5.9., kun vastaan asettuu isäntämaa Ranska. Pelit jatkuvat heti seuraavana päivänä, jolloin Susijengi kohtaa Israelin. Venäjän karhu on vastassa heti tästä seuraavana päivänä. 8.9. onkin välipäivä ja keskiviikkona Suomella on peli Bosnia-Hertzegovinaa vastaan. Alkusarjan viimeisessä ottelussa Suomi kohtaa vielä Puolan.

Henrik Dettmanin, Suomen maajoukkueen päävalmentajan ja koko joukkueen tavoitteena on varmasti siirtyä pelaamaan myös Lilleen, tämä tietäisi joukkueen sijoittumista lohkossaan neljän parhaan joukkoon. Sitä voidaan pitää vähimmäisvaatimuksena ja tähän luottavat myös vedonlyöntitoimistot. Suomen kertoimet esimerkiksi Unibetillä ovat mestaruudesta 51.00, joka on jaetulla 10. sijalla.
,

Suomen Joukkue

Susijengin maajoukkueringissä on tällä hetkellä paljon menestymispotentiaalia. Hanno Möttölä on jättänyt peliparketit nyt nuoremmilleen, mutta johtajia ja päällikköpelaajia löytyy muitakin.

Kisakuntoa haetaan vielä elokuun lopulla kun vastaan asettuvat Italia, Slovenia ja kaksi kertaa Ukraina. Tämän jälkeen selvillä on Suomen Susijengin lopullinen koostumus ja se on varmaa että maajoukkueeseen on kova tunku.
Kokeneinta kaartia maajoukkueessa edustaa Tuukka Kotti, jolla maaottelumäärä nousee yli 180 ennen kisoja. Shawn Huffilla maaotteluita on jo reilut 150 ja yli sadan pääsee myös Petteri Koponen. Yli 50 ottelun pääsevät myös Mikko Koivisto, Gerard Lee Jr. ja Sasu Salin.

Viimeisimmässä valmistavassa maaottelussa Belgiaa vastaan (15.8.) Suomen pelaajisto koostui seuraavista pelaajista: Mikko Koivisto, Shawn Huff, Gerard Lee Jr., Sasu Salin, Tuukka Kotti, Petteri Koponen, Matti Nuutinen, Ville Kaunisto, Carl Lindbom, Joonas Cavén, Roope Ahonen ja Jamar Wilson.

Ennakkosuosikkeina Ranska ja Espanja

Kisojen ennakkosuosikkeina pidetään pitkälti Ranskaa ja Espanjaa, jotka ovat myös vedonlyöntitoimistojen kertoimien kärjessä. Eurobasket 2015 voittaja-kerroin Nordicbetillä on Ranskalla 3.00 ja Espanjalla 3.50, joten etukäteen ottaen kisat ovat kahden kauppa.

Vahvasti voittajaehdokkaisiin tulee lukea myös Serbia, Liettua, Kreikka ja vielä Kroatia, näiden kaikkien mestaruuskerroin on alle 20. Suomen mestaruuskerroin NordicBetillä on kokonaista 100.00, sama kuin Bosnia-Hertzegovinalla, Puolalla, Ukrainalla ja Makedonialla. Suomen lohkossa A Suomelle on povattu kertoimien perusteella sijaa 3-4. Ranska (1.25 kerroin voittamaan lohkon) taitaa olla liian kova vastus, samoin Venäjä (7.50), mutta Israelin kanssa (11.50, sama kuin Suomen lohkovoittokerroin) tulee kova vääntö eikä pois voi laskea Puolaa (24.00) eikä Bosnia-Herzegovinaa (50.00). Yhtään helppoa matsia kisoissa ei siis tule olemaan Susijengille.


Takaisin edelliselle sivulle