Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Susijengi ja koripallon EM-kisat

Susijengi ja koripallon EM-kisat

 

Suomen ja Euroopan koripalloväki odottaa elokuun loppua kuin kuuta nousevaa. Tuolloin alkavat koripallon Euroopan mestaruuskisat. Aikaisemmin karkelot tunnettiin englanninkielisellä nimellä European Basketball Championships, mutta nykyään nämä tunnetaan EuroBasket nimellä. FIBA EuroBasket 2017 pelataan tänäkin vuonna poikkeuksellisesti neljässä maassa. Kisaisäntinä toimivat Helsinki Suomesta, Israelin Tel-Aviv, Romanian Cluj-Napoca ja Turkin Istanbul, jossa tullaan pelaamaan myös turnauksen loppupelit. Kisat alkavat siis 31.8.2017 ja Koripallon Euroopan mestari meillä on selvillä sunnuntaina 17.9.2017.
 

Suomen Susijengi pelaa siis alkulohkonsa Hartwall Areenalla ja  starttaa kisat heti ensimmäisenä päivänä eli torstaina 31.8., kun vastaan asettuu aina kova Ranska. Pelit jatkuvat lauantaina, jolloin Susijengi kohtaa Slovenian. Puola on vastassa heti tästä seuraavana päivänä eli 3.9. Maanantai 4.9. onkin välipäivä ja tiistaina Suomella on peli Kreikkaa vastaan. Alkusarjan viimeisessä ottelussa Suomi kohtaa vielä Islannin keskiviikon 6.9. myöhäisottelussa. Alkusarjat päätetään viimeistään 7.9. ja pudotuspelit alkavat sitten lauantaina 9.9.2017.Henrik Dettmanin, Suomen maajoukkueen päävalmentajan ja koko joukkueen tavoitteena on varmasti siirtyä pelaamaan myös Turkkiin, tämä tietäisi joukkueen sijoittumista lohkossaan neljän parhaan joukkoon. Sitä voidaan pitää kotiyleisön edessä vähimmäisvaatimuksena ja tähän luottavat myös vedonlyöntitoimistot. Suomen kertoimet esimerkiksi Unibetillä ovat kuitenkin todella isot eikä välttämättä lohkovoiton kerroinkaan ole Suomea ja Susijengiä mairitteleva. Toivotaan kuitenkin että jatkopaikka tulee ja Suomi nähdään myös jatkopeleissä kohtaamassa B-lohkon joukkueen.
,

Suomen Joukkue

Susijengin maajoukkueringissä on tällä hetkellä paljon menestymispotentiaalia. Joukkueen runko on suhteellisen nuori, mutta on joukkueessa myös menestyviä pelaajia, ihan kansainvälisellä mittarillakin mitattuna. Petteri Koponen on pikkuhiljaa palautumassa pelikuntoon ja isoimpana tähtenä tuikkii luonnollisesti viime kesän supervaraus Lauri Markkanen. Hanno Möttölä on jättänyt peliparketit jo aikaa sitten, ja nyt on nuorempien vuoro.

Suomen lopullinen joukkue vahvistetaan vasta aivan kisojen alla, mutta EM-joukkueessa ovat pelanneet alustavissa matseissa seuraavat pelaajat:

Cavén Joonas Tampereen Pyrintö, Huff Shawn Fraport Skyliners, Koivisto Mikko Salon Vilpas, Koponen Petteri FC Barcelona, Kotti Tuukka Helsinki Seagulls, Lee Gerald Jr. Helsinki Seagulls, Lindbom Carl Helsinki Seagulls, Markkanen Lauri Chicago Bulls, Murphy Alex Joensuun Kataja, Murphy Erik Nanterre 92, Nikkarinen Antto Helsinki Seagulls, Nuutinen Matti BCM U Pitesti, Rannikko Teemu Joensuun Kataja, Salin Sasu Unicaja ja Wilson Jamar Estudiantes.

Ennakkosuosikkeina Espanja, Ranska ja Serbia

Kisojen ennakkosuosikkeina pidetään pitkälti Ranskaa ja Espanjaa, jotka ovat myös vedonlyöntitoimistojen kertoimien kärjessä. Erittäin pienellä kertoimella on varustettu myös Serbia, eikä tule aliarvioida myöskään Liettuaa tai Kreikkaa. Eurobasket 2017 mestaruuskerroin Nordicbetillä on Espanjalla vain 2.60 ja Serbialla  4.50, joten etukäteen ottaen kisat ovat kahden tai kolmen kauppa. Kaksikkoa ahdistelee koviten Ranska, jonka kerroin on siis 6.50.

Koripallon EM-kisoista voi lyödä laajalla skaalalla vetoa, aina ottelutapahtumista lohkovoittoihin ja europanmestaruuteen. 

A-lohko, joka pelataan siis Suomessa, on saanut NordicBetillä kertoimiksi Ranskalle 1.70, Kreikalle 3.20, Sovenialle 7.50, Suomelle 21.00 ja Puolalle 21.00 sekä Islannille 101.00. Näiden perusteella Suomi taistelee juuri Puolan kanssa lohkon neljännestä sijasta, eli viimeisestä jatkopaikasta.

B-lohkossa voittajasuosikki on Liettua, jonka lohkovoittokerroin on 1.75. Italia tulee kakkosena kertoimella 3.80 ja Saksa kolmantena kertoimella 7.00. Isoiten neljännestä sijasta taistelevat kertoimien mukaan isäntämaa Israel  (12.00) ja Georgia, jonka kerroin lohkovoittoon on 21.00. Ukraina on mitä ilmeisimmin lohkon viimeinen kertoimella 31.00.

C-lohkossa lohkovoiton tulee kaikella todennäköisyydellä voittamaan Espanja (1.25), yhtä selvästi Kroatia on ottamassa kakkospaikkaa (4.00). Muut jatkoon menijät taitavat olla Montenegro (21.00) ja Tsekki (26.00), sillä Unkarin 101.00 –kerroin ja Romanian 201.00 –kerroin lohkovoitosta kertovat omaa kieltään.

D-lohkossa suosikin viitta on Serbialla, jonka lohkovoittokerroin on vain 1.50. Kakkosena tulee isäntämaa Turkki, kolmos- ja nelossijaa miehittää Venäjä (10.00) ja Latvia (11.00). Iso-Britannia ja Belgia (molempien lohkovoittokerroin 81.00) taitavat jäädä tällä kertaa alkulohkoon.

Koripallon EM-kisat televisiointi

Nyt jos koskaan kannattaa mennä paikan päälle Hartwall Areenalle kannustamaan Suomen Susijengi voittoon. Tämä voi olla vähään aikaan viimeinen tilaisuus nähdä Lauri Markkanen pelaamassa Suomen maaperällä maaottelussa, tämän jälkeen NBA:n kentät kutsuvat Chicago Bullsin riveihin. Tämäkin laji on parasta paikan päällä.

Jos et jostain syystä kuitenkaan pääse paikanpäälle, voit seurata kisoja YLE:n kanavilta ja tietenkin YLEn mobiilisovelluksen, YLE Areenan avulla.

 


Takaisin edelliselle sivulle