Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maailmanliigassa uusi pelisysteemi - Suomi kohtaa seitsemän eri maata

Maailmanliigassa uusi pelisysteemi - Suomi kohtaa seitsemän eri maata

 

Lentopallon Maailmanliigaa pelataan ensi kesänä uudella pelisysteemillä. Mallia on otettu naisilla jo World Grand Prix’ssä käytössä olleesta systeemistä.

2-tasolla yhtenä kahdestatoista joukkueesta mukana oleva Suomi kohtaa kolmen turnausviikonlopun aikana kaikkiaan seitsemän eri maata.

2-tasolla pelataan kaikkiaan yhdeksän turnausta kolmen viikonlopun aikana. Suomi isännöi turnausta ensimmäisenä viikonloppuna 17.-19.6. Kotiturnaukseen Tuomas Sammelvuon valmentama maajoukkue saa vieraiksi Japanin, Korean ja Kuuban.

Toisena viikonloppuna 24.-26.6. Suomi pelaa Egyptin turnauksessa yhdessä isäntämaan Turkin ja Japanin kanssa. 1.-3.7. vuorossa on kolmas turnaus Portugalissa, jossa mukana ovat myös Kanada ja Kuuba.

Neljän maan lopputurnaukseen 2-tasolla selviää myöhemmin ilmoitettava isäntämaa sekä koko 12:n joukkueen sarjataulukon perusteella kolme parasta maata. Lopputurnauksen isäntä julkistetaan 31.10.2015

Muut 2-tason maat, joita Suomi ei turnauksissa kohtaa ovat Kiina, Tshekki, Hollanti ja Slovakia.

- Pelisysteemin muutokseenhan meillä ei ole mitään sanomista, keskityään asioihin joihin pystymme vaikuttamaan. Ohjelmasta muodostui mielestäni hieno: pääsemme aloittamaan kotiturnauksella, johon tulee mielenkiintoiset joukkueet. Uskon, että Korea, Japani ja Kuuba kiinnostavat myös yleisöä, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kommentoi lohkojakoja ja sarjasysteemiä.

Turnausmuotoissa systeemissä peleihin valmistautuminen on erilaiasta kuin aiemmin, kun pelattiin kaksi peliä perättäin viikonloppuna samaa vastustajaa vastaan.

Viikonlopuista tulee raskaampia, kun pelataan kolme peliä kolmeen päivään. Se muuttaa ohjelmaa arvokisamaisemmaksi. Maailmanliiga on lyhyempi, mutta pelejä tulee lyhyemmässä ajassa enemmän, Sammelvuo analysoi.

- Vuoden 2016 ohjelmahan on osaltamme isosti auki. Euroopan olympiakarsinnat tammikuussa ja Maailmanliiga kesä-heinäkuussa voivat hyvinkin saada vielä seurakseen olympiakarsintojen maailmanlohkon, EM-karsinnat ja Rion olympialaiset. Monta muuttujaa on ohjelmassakin vielä, Sammelvuo nauraa.

- Mikäs tuossa, hienoa että olemme mukana Maailmanliigassa. Se on valtavan tärkeää suomalaiselle lentopallolle, Sammelvuo muistuttaa.

Maailmanliigan 1-tasolla laajennettin kahdeksta kahdentoista joukkueen suuruikseksi. Mukaan pääsivät menneen kesän kahdeksan joukkuetta ja 2-ryhmästä sen finalistijoukkueet eli Belgia, Argentiina, Ranska ja Bulgaria.

1-tasolla pelataan samalla systeemillä, mitä 2-tasolla eli yhdeksän turnausta kolmen viikonlopun aikana.

Maailman kärkimaista vain Saksa (ranking 7.) puuttuu Maailmanliigan osanottajamaista 2015 kesän tapaan.

Maailmanliiga 2016

1-taso (turnausten isäntämaa aina ensimmäisenä)

Mukana Ranska (12), Australia (13), Italia (4), Venäjä (2), USA (5), Brasilia (1), Iran (10), Argentiina (6), Serbia (8), Bulgaria (9), Belgia (20), Puola (3)

Viikko 1: 17.-19.6.

Turnaus A: Australia, Ranska, Italia, Belgia
Turnaus B: Brasilia, USA, Iran, Argentiina
Turnaus C: Venäjä, Serbia, Bulgaria, Puola

Viikko 2: 24.-26.6.

Turnaus D: Puola, Ranska, Argentiina, Venäjä
Turnaus E: Italia, USA, Australia, Belgia
Turnaus F: Serbia, Bulgaria, Brasilia, Iran

Viikko 3: 1.-3.7.

Turnaus G: Ranska, Brasilia, Belgia, Puola
Turnaus H: USA, Bulgaria, Australia, Venäjä
Turnaus I: Iran, Serbia, Italia, Argentiina

Final6 13.-17.7.

2-taso (turnausten isäntämaa aina ensimmäisenä)

Mukana Kuuba (11), Kanada (14), Korea (16), Suomi (17), Kiina (17), Egypti (19), Japani (21), Hollanti (25), Tshekki (26), Portugali (27), Turkki (31), Slovakia (34)

Viikko 1: 17.-19.6.

Turnaus J: Turkki, Hollanti, Portugali, Slovakia
Turnaus K: Suomi, Japani, Korea, Kuuba
Turnaus L: Tshekki, Kanada, Kiina, Egypti

Viikko 2: 24.-26.6.

Turnaus M: Slovakia, Hollanti, Tshekki, Kuuba
Turnaus N: Egypti, Japani, Turkki, Suomi
Turnaus O: Kanada, Kiina, Korea, Portugali

Viikko 3: 1.-3.7.

Turnaus P: Korea, Hollanti, Egypti, Tshekki
Turnaus Q: Kiina, Japani, Turkki, Slovakia
Turnaus R: Portugali, Kanada, Suomi, Kuuba

Final4 9.-10.7.

3-taso:

Mukana Montenegro (86), Puerto Rico (23), Tunisia (15), Kreikka (56), Meksiko (22), Espanja (36), Kazakstan (42), Venezuela (29)

Turnaukset 17.-19.6., 24.-26.6.
Final4 1.-3.7.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle