Larinnon paukut eivät riittäneet toiselle kierrokselle

Keski-Euroopan mäkiviikko jatkui uudenvuodenpäivänä legendaarisella Garmisch-Partenkirchenin kisalla. Suomen ainoa edustaja Ville Larinto sijoittui HS140-mäen kisassa 48:nneksi.

Lahden Hiihtoseuraa edustava urheilija loikkasi mäkiviikon toisen kisan avauskierroksella 113,5 metriä. Hyppy oli suomalaisen mukaan Obertsdorfin suoritukseen verrattuna samantyylinen.

"Kilpailuhomma on lukossa. Koekierros oli hyvä, mutta kisailu on väkinäistä. Siinä alkaa keskittymään liikaa tekniikkaan, ja liian moneen asiaan", Larinto pohti.

Suomalainen oli koekierroksella 22:s. Hänen hyppy lensi tuolloin 124,5 metriä.

"Koekierroksen kaltaisella hypyllä olisi tänään oltu toisella kierroksella. Virallisissa harjoituksissa ja koekierroksilla tulee hyviä hyppyjä", suomalainen huomautti.

Garmisch-Partenkirchenin kilpailun voittajaksi loikkasi Slovenian Peter Prevc, joka johtaa myös mäkiviikon kokonaiskisaa. Toiseksi sijoittui Norjan Kenneth Gangnes ja kolmanneksi Saksan Severin Freund.

Mäkiviikon kokonaistilanteen kärjessä kahden kisan jälkeen on siis perjantain voittaja Prevc. Freund on kakkossijalla ja Itävallan Michael Hayböck kolmantena.

Kiertue jatkuu jo lauantaina Itävallan puolella, kun ohjelmassa on Innsbruckin karsinta HS130-mäestä. Larinto on ottanut askeleita parempaan, sillä mäkiviikolle on sattunut lupaaviakin suorituksia.

"Muut hypyt (viralliset harjoitukset ja koekierros) ovat menneet eteenpäin. Kisahypyt ovat surkeita".

Kahdessa ensimmäisessä kilpailussa karsintoihin jääneet sinivalkoiset mäkikotkat Harri Olli ja Lauri Asikainen jättivät mäkiviikon kesken. Heidän tilalle Itävallan kisarupeamiin saapuu Continental Cupin puolella hyviä otteita väläytellyt Ounasvaaran Hiihtoseuran Andreas Alamommo.